Βρετανία: Ο Κόρμπιν ξανά στην ηγεσία των Εργατικών με (61,8%).

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν επανεξελέγη στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος με αυξημένη διαφορά από πέρυσι (61,8%), έναντι 38.2% του αντιπάλου του, Όουεν Σμιθ.
Είναι η δεύτερη εντολή που παίρνει μέσα σε ένα χρόνο. Στη σύντομη ομιλία του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Κόρμπιν εμφανίστηκε ενωτικός. Ευχαρίστησε τους εθελοντές που συμμετείχαν στις εκστρατείες του ίδιου και του αντιπάλου του, Όουεν Σμιθ, για τον οποίο είπε ότι ανήκουν «στην ίδια οικογένεια, του Εργατικού Κόμματος, κι έτσι θα είναι για πάντα».

Έφτασε ο καιρός για το «μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα στη δυτική Ευρώπη» όπως είπε να αφήσει πίσω τα περασμένα. Όλοι οι αναλυτές συμφωνούν πως η Βρετανία χρειάζεται σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές μια αξιωματική αντιπολίτευση που να λειτουργεί. Η χώρα βρίσκεται σε πορεία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση κι αντιμετωπίζει μια σειρά αμφιλεγόμενων πολιτικών που προωθεί η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι. Πρόκειται για μια κυβέρνηση, που όπως είπε ο Κόρμπιν, εξαγγέλλοντας εκστρατεία για να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας, «δεν είναι νέα, αλλά αποτελεί συνέχεια της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον» με νέα αιχμή.
Μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς θα εξελίσσεται το συνέδριο των Εργατικών στο Λίβερπουλ, θα φανεί αν και πώς μπορεί να γεφυρωθούν οι διαφορές στο Εργατικό Κόμμα. Η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας των Εργατικών που ήλπιζε να ανατρέψει ή έστω να αποδυναμώσει τον Κόρμπιν, απέτυχε με δραματικό τρόπο κι απέδειξε ότι βρίσκεται σε τεράστια απόσταση από την βάση του κόμματος. Η στάση των βουλευτών θα αποδειχθεί καίρια και ιδιαίτερα αν θα αποφασίσουν να επανέλθουν στη σκιώδη κυβέρνηση υπό τον Κόρμπιν.
Όπως και να έχει, ο Τζέρεμι Κόρμπιν διέψευσε όσους τον κατηγορούν πως δεν μπορεί να κερδίσει εκλογές κερδίζοντας τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας παλαιών και νέων μελών του κόμματος: 59% των τακτικών μελών (των παλαιότερων μελών του κόμματος), 70% των εγγεγραμμένων οπαδών και 60% των συνδεδεμένων οπαδών (των νεότερων μελών του κόμματος) υπερψήφισαν τον Τζέρεμι Κόρμπιν.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...