Τα «γυρίζει» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων στο Ωραιόκαστρο μετά την κατακραυγή

Το ζήτημα της ελλιπούς υγειονομικής κάλυψης επικαλέστηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, Νικόλαος Κορίτσης, αιτιολογώντας την άρνηση να στεγαστούν στην ίδια σχολική μονάδα με τα παιδιά τους τα προσφυγόπουλα.

Όπως είπε ο Νικόλαος Κορίτσης, μιλώντας  στον «Alpha 989», οι εμβολιασμοί είναι ελλιπείς για τα προσφυγόπουλα αλλά και για τα
ελληνόπουλα 1ης, 2ας και 3ης δημοτικού που εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν κάνει μαντού της φυματίωσης.
«Υπάρχουν κρούσματα ηπατίτιδας και κρούσματα φυματίωσης, τί θα συμβεί αν περάσει ένας μολυσματικός ιός στο κτίριο της σχολικής μονάδας; Ο κ. Φίλης λέει ότι τα παιδιά θα είναι σε απογευματινή βάρδια. Στις μολυσματικές ιώσεις μολύνεται και η ατμόσφαιρα», είπε π κος Κορίτσης ενώ πρόσθεσε πως προτάθηκε να δημιουργηθούν ανεξάρτητες σχολικές μονάδες για τα προσφυγόπουλα.
«Όφειλα εγώ ως εκπρόσωπος των γονέων να καλέσω σε έκτακτη γενική συνέλευση τους γονείς στη σχολική μονάδα που εκπροσωπώ, πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Η συνέλευση είχε απαρτία 80%. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος ανησυχεί σε τέτοιου είδους σημαντικά θέματα. Η απόφαση των γονέων ήταν να δημιουργηθούν ανεξάρτητες σχολικές μονάδες γιατί υπάρχει θέμα υγειονομικής κάλυψης και προστασίας. Στην επιστολή που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο δέχτηκα επιθέσεις ότι έχει χαρακτήρα ρατσιστικό. Υποσχέθηκα ότι θα προσθέσω μία παράγραφο που είναι απόφαση της κυβέρνησης. Ήταν λάθος διατυπωμένη η πρώτη ανακοίνωση του συλλόγου. Το έγγραφο το πήραν κάποιοι και το έκαναν σημαία. Ήταν ένα λάθος διατυπωμένο κείμενο. Στο σχολείο ήδη υπάρχουν παιδιά παλλινοστούντων και Αλβανών, που φοιτούν. Το θέμα αυτό αύριο μπορεί να δημιουργηθεί σε μία άλλη κοινωνία και σε όλη την Ελλάδα. H παράγραφος που μπήκε ξεθολώνει το τοπίο. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η εύρυθμη λειτουργία της μονάδας. Προσπαθώ να κρατάω ισορροπίες. Οι ιδεολογικές απόψεις δεν αφορούν τον χώρο του σχολείου», τόνισε.
Περισσότερα νέα για τη Θεσσαλονίκη στο thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...