Όταν ο Αυγενάκης εξαπέλυε επιθέσεις στον Σαμαρά για τη χρηματοδότηση της ΠΟΛ.ΑΝ! (ηχητικό)

Ο  Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, πριν αρκετά χρόνια, συγκεκριμένα το 2012, όταν ήταν βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας είχε κάνει επίκαιρη ερώτηση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων αλλά και εννιά (!) παρεμβάσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου ζητώντας απαντήσεις από τον τότε πρωθυπουργό,  Λουκά Παπαδήμο και τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάσο Γιαννίτση.
Επιπλέον, η Δημοκρατική Συμμαχία είχε αποστείλει και εξώδικο προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Γιαννίτση
και τον Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας κ. Θ. Παντελάκη, σχετικά με την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων. 
Μάλιστα, ο κ. Αυγένακης τότε στήριζε με πάθος τις θέσεις του πολιτικού σχηματισμού στον οποίο ανήκε και σε αυτές συμπεριλαμβανόταν οι εξής:
  • – Τουλάχιστον 50% μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, κατάργηση όλων των εκτάκτων και έμμεσων χρηματοδοτήσεων και των Πολιτικών Ινστιτούτων και Ιδρυμάτων, πολιτικών κομμάτων
  • Απαγόρευση δανειοδότησης από τις τράπεζες
  • Εκκαθάριση των χρηματοδοτήσεων και του δανεισμού των κομμάτων των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων,
  • Απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και δημοσιοποίησή τους στο διαδίκτυο.
Ο κ. Αυγενάκης,  μεταξύ άλλων, ζητούσε να μάθει  τι ακριβώς συμβαίνει με τα δάνεια και τις κρατικές επιχορηγήσεις που έλαβαν παλαιότερα κόμματα, όπως αυτό της Πολιτικής Άνοιξης, που σήμερα βρίσκεται σε αναστολή η λειτουργία του.  «Έχουν επιστραφεί τα χρήματα αυτά ή έχουν ρυθμιστεί τα συγκεκριμένα δάνεια ή παραμένουν απλήρωτα; Και τι ύψους είναι;», ρωτούσε ο γραμματέας της ΝΔ.
Σωστά και εύλογα τα ερωτήματα, όμως αναρωτιόμαστε αν ο κ. Αυγενάκης παραμένει σταθερός στις θέσεις του ή αν ενστερνίζεται τις θέσεις στελεχών του κόμματος στο οποίο ανήκει, για διαγραφή του χρέους της ΝΔ, όπως ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, για ρύθμιση των δανείων, όπως ο Νότης Μηταράκης αλλά και ο Μάκης Βορίδης.
Ακούστε το ηχητικό με δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη σε ραδιοφωνικό σταθμό.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...