Ο Καλογρίτσας, ο Μαρινάκης και η «προίκα» του Κοντομηνά

Πυρετώδεις διεργασίες, παρασκηνιακές κινήσεις, νέα σχέδια και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Όλα αυτά, από τους νικητές και του ηττημένους του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, οι οποίοι προετοιμάζουν εντατικά τις επόμενες κινήσεις τους. Άλλοι για να εισέλθουν στο τηλεοπτικό τοπίο και άλλοι για να παραμείνουν σε αυτό.
ΟΙ φήμες που ήθελαν τον Χρήστο Καλογρίτσα (που απέκτησε άδεια) να συναντάται χθες το μεσημέρι με τον Δημήτρη Κοντομηνά (που βρέθηκε χωρίς άδεια) δεν ευσταθούν.
Ωστόσο οι δύο άνδρες βρίσκονται σε επικοινωνία και- σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να συναντηθούν σήμερα.  Ο λόγος είναι απλός: ο πρώτος έχει κάτι που επιθυμεί ο δεύτερος και τούμπαλιν.
Ο Καλογρίτσας δεν έχει ούτε τις υποδομές, ούτε τον τεχνικό εξοπλισμό, ούτε το πρόγραμμα, ούτε το στελεχικό δυναμικό που απαιτείται για να λειτουργήσει ένα κανάλι. Μην σκεφτείτε γιατί δεν επιχειρεί να τα αποκτήσει αλλά προτιμάει να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας. Γιατί γνωρίζει ότι του χρειάζονται πολλοί περισσότεροι από τρεις μήνες, ίσως και περισσότεροι από έξι και ο χρόνος είναι χρήμα.
Ο Κοντομηνάς (δια του Alpha) πραγματοποίησε σφοδρή επίθεση εναντίον του Καλογρίτσα τις τελευταίες μέρες, αλλά ανάγκα και Θεοί πείθονται… Ο ιδιοκτήτης του Alpha επιθυμεί διακαώς να παραμείνει στο τηλεοπτικό τοπίο καθώς θεωρεί το κανάλι της Κάντζας «ναυαρχίδα» στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.
Η τηλεοπτική άδεια είναι, όπως αποδείχθηκε, πολύτιμη. Αλλά και το «πακέτο» του Alpha είναι σημαντικό. Μια «προίκα» που όποιος δεν την έχει, θα κάνει χρόνο για να την αποκτήσει.
Σε ανάλογη θέση με τον Καλογρίτσα βρίσκεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος (σύμφωνα με πληροφορίες) έχει ήδη στα χέρια του τις εισηγήσεις των συνεργατών του για τη στελέχωση του καναλιού.
Οι φήμες ήθελαν τον εφοπλιστή να έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τον Κοντομηνά για το παλιό κτίριο του Alpha στο Ρέντη, στην οδό Παύλου Μελά και ερμήνευαν την κίνηση αυτή σαν πρώτο βήμα μιας συνεργασίας. Άσχετα όμως με το τι θα συμβεί (γιατί όλα είναι ανοικτά και πιθανά) το συγκεκριμένο κτίριο πόρρω απέχει σε υποδομές από αυτά που απαιτούσε ο διαγωνισμός με τις τηλεοπτικές άδειες.
Σε ανάλογη θέση με τον Κοντομηνά βρίσκεται και ο Φίλιππος Βρυώνης του «Ε». Δεν έχει τις υποδομές του Alpha, αλλά όπως λέγεται, «κάτι έχει». Και αυτό το «κάτι» θα μπορούσε να βοηθήσει ένα νέο καναλάρχη να επισπεύσει τον χρόνο εκπομπής. Με τον Βρυώνη, λέγεται ότι έχει έρθει σε επαφή ο Καλογρίτσας.
Όλα προδικάζουν ότι οι διεργασίες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση όλες τις επόμενες μέρες, παρά το γεγονός ότι πρώην και νυν καναλάρχες περιμένουν με αγωνία την συνεδρίαση του Συμβουλίου Επικρατείας την επόμενη Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, όταν και  θα συζητηθούν οι προσφυγές τους έναντι συνυποψηφίων στον διαγωνισμό για την νόμιμη ανακήρυξή τους ως προεπιλεγέντων.
Και δεν αποκλείεται, από τις διεργασίες αυτές, να υπάρξουν και αποτελέσματα… 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...