Ο Νίκος Παππάς ΤΣΑΚΙΣΕ στη Βουλή τη μαύρη προπαγάνδα της διαπλοκής για τις τηλεοπτικές άδειες (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τελειώνει ο κύκλος της δημιουργίας εντυπώσεων» και «μπορεί να μην τους αρέσει που για πρώτη φορά θα βάλουν το χέρι στις άδειες, αλλά αυτή η διαδικασία έτσι θα ολοκληρωθεί», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στη Βουλή για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τους υποψήφιους και τους νυν καναλάρχες
Ο υπουργός Επικρατείας απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσονα Φωτήλα
και εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τους δημόσιους λειτουργούς που διενήργησαν τον διαγωνισμό και δέχονται αφόρητη πίεση, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει με ονόματα. «Ουδείς θα βρει εξιλαστήριο μήνυμα στους δημόσιους λειτουργούς», τόνισε και έστειλε το μήνυμα: «όποιος θέλει κόντρα εδώ στην πολιτική ηγεσία που αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη».
«Η μέθοδος της τρομοκράτησης και της πίεσης των δημόσιων λειτουργών που παίρνουν 1.200 ευρώ από κάποιους με οικονομική επιφάνεια είναι ντροπή τους. Δεν το λέω για σας, αλλά για τον Κοντομηνά, τον Βαρδινογιάννη, τον Αλαφούζο», ανέφερε στην πρωτολογία του ο Ν. Παππάς και στη δευτερολογία του πρόσθεσε: «πήγε ο Βαρδινογιάννης και προσφέρει 13 εκατ. πως περιμένει υπερθεματιστής; Πάει ο Κοντομηνάς και δεν μπαίνει πουθενά στο δεύτερο γύρο».
Ο Ν. Παππάς υπερασπίσθηκε τον διαγωνισμό τονίζοντας ότι «δεν έχει υπάρξει διαγωνισμός του Δημοσίου που να έχει τόσα και τέτοια επίπεδα ελέγχου». Επεσήμανε μάλιστα ότι στον διαγωνισμό αυτό όλοι οι υποψήφιοι έχουν πάρει τα στοιχεία των άλλων υποψηφίων και έτσι μπορούν να κάνουν ενστάσεις.
Για το ακίνητο στην Ιθάκη του επιχειρηματία Καραμπάτση ο Ν. Παππάς τόνισε ότι «υπάρχει το φαινόμενο του τεχνητού οφσάιντ. Έχετε βγει πιο μπροστά από την γραμμή άμυνας. Έχουν βγει τα δημοσιεύματα της Καθημερινής που προ διετίας, το 2014, «ντύνει» την έκταση αυτή με το success story του Σαμαρά». Ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης, που ήταν υφυπουργός Ανάπτυξης το 2014, διευκρίνισε ότι ποτέ δεν έκανε δήλωση αξιολόγησης της επένδυσης και ότι δεν υπάρχει ΦΕΚ.
Για το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με την Attica Bank ο Ν. Παππάς συνέστησε στον Ι. Φωτήλα «κρατηθείτε, να μην προτρέχετε» γιατί το μεγάλο σκάνδαλο που βγάζουν είναι τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο ο Ι. Φωτήλας ταυτίσθηκε με την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος λέγοντας ότι «επιμένει να κάνει την δουλειά της και να μην δέχεται εκβιασμούς».
«Η κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε υπηρέτη της πιο βαθιάς διαπλοκής που έχει γνωρίσει ο τόπος», υποστήριξε ο Ι. Φωτήλας ρωτώντας γιατί έχει δικηγόρο τον Σ. Μαντζουράνη που είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο Κοσκωτά – ωστόσο και ο ίδιος αναγνώρισε ότι ο δικηγόρος έχει αθωωθεί, αλλά το απέδωσε σε παραγραφή. «Εγώ ήμουν που πρώτος δήλωσα ότι το τίμημα ήταν απρόσμενα υψηλό και πρέπει να το πιστώσουμε στον υπουργό. Όμως νόμιζα ότι μιλούσαμε για αληθινά χρήματα και όχι για γίδια και βοσκοτόπια», ανέφερε και επέκρινε την Επιτροπή η οποία διενήργησε τον διαγωνισμό λέγοντας ότι ο έλεγχος που έκανε «δεν ήταν ούτε του πόθεν ούτε του έσχες. Μάλλον του αίσχους ήταν».
Ο Ν. Παππάς εξήγησε ότι κανείς υποψήφιος «δεν είναι αδειούχος, γιατί δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση. Δεν είναι κάτοχος άδειας, υπάρχουν και άλλες διαδικασίες, είναι προσωρινός υπερθεματιστής». Σημείωσε μάλιστα με νόημα ότι «αυτοί που δανείζονταν με αέρα αποκλείσθηκαν από τον διαγωνισμό».
«Τις περούκες που βρήκατε στην Αμερική μην τις πετάξετε θα σας χρειαστούν όταν θα φύγετε», είπε ο βουλευτής του Ποταμιού στον υπουργό Επικρατείας. «Στις μεταμφιέσεις εσείς είστε συνηθισμένος», του απάντησε ο Ν. Παππάς και πρόσθεσε: «αντί για κοινοβουλευτικό έλεγχο ακούμε εξυπνάδες. Στενοχωριέμαι γιατί κάποτε λέγαμε ότι τα συμφέροντα έχουν συνασπιστεί κάτω από ένα κόμμα. Τώρα βλέπουμε το αντίθετο».
«Το ήθος της Αριστερός ξέρουμε και το προστατεύουμε και το διαφυλάσσουμε σε αντίθεση με άλλους,. Το ήθος της Αριστεράς επιβάλει να πάρουμε τα 246 εκατ.», υπογράμμισε ο Ν. Παππάς επισημαίνοντας ότι «δίνετε μάχη οπισθοφυλακών και εσείς και το κόμμα σας». «Θα τα θυμόμαστε αυτά με μειδίαμα και λίγη πικρία για όσους από εμάς έχουν ακούσει τα εξ αμάξης για τους ίδιους και την οικογένειά τους», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται. Παράλληλα υπενθύμισε το σκεπτικό των αποφάσεων του ΣτΕ που είναι υπέρ της διενέργειας του διαγωνισμού.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...