Μαγικός (υπόλοιπος) Σεπτέμβρης στην Τσαγκαράδα

Ακόμη κι αν το καλοκαίρι έχει πλέον μείνει αρκετά πίσω, ο Σεπτέμβριος μας δίνει πάντα αφορμές για ταξίδι. Φέτος, επιστρέφουμε στο πιο σοφιστικέ χωριό του μυθικού βουνού των Κενταύρων για να εισπνεύσουμε τον καθαρό αέρα του βουνό, να δροσιστούμε από τη θαλασσινή αύρα, να βουτήξουμε σε παραλίες με εξωτική ομορφιά και να κάνουμε ρομαντικούς περιπάτους στις τέσσερις γραφικές συνοικίες.

Ένα ονειρικό σκηνικό από επιβλητικά αρχοντόσπιτα, λιθόστρωτα καλντερίμια και λουλουδιασμένους κήπους, η Τσαγκαράδα είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο αγαπημένα χωριά του Πηλίου, που συνδυάζει την άγρια ομορφιά του βουνού με τις πανέμορφες παραλίες και τους γραφικούς κολπίσκους. Με σημείο αναφοράς την κεντρική πλατεία με τον ιερό ναό από τον οποίο δανείζονται το όνομά τους, οι τέσσερις συνοικίες της Τσαγκαράδας θα μπορούσαν να είναι ένα ξεχωριστό χωριό η καθεμία. Η παλιότερη συνοικία είναι αυτή των Αγίων Ταξιαρχών, ακολουθεί η Αγία Παρασκευή και ο Άγιος Στέφανος, ενώ η συνοικία της Αγίας Κυριακής βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο απ’ όλες.
Δεν παραλείπουμε φυσικά να φωτογραφηθούμε με φόντο τον πλάτανο της Τσαγκαράδας, που βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Παρασκευής και αποτελεί ένα από τα γηραιότερα δέντρα της Ελλάδας, ίσως και της Ευρώπης. Ο πλάτανος έχει ηλικία 1.000 ετών, ενώ οι ρίζες του ξεκινούν 4 μέτρα κάτω από το πλακόστρωτο της πλατείας.
Η παραλία της Νταμούχαρης
Θαυμάζουμε επίσης το πανέμορφο κτίριο της Νανοπούλειου Σχολής, που αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής του Πηλίου και το 1985 χαρακτηρίστηκε ως έργο τέχνης από την UNESCO, ενώ πλέον στεγάζει το δημοτικό σχολείο του χωριού. Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα μαγευτούν από τα καλντερίμια και τα μονοπάτια της Τσαγκαράδας, ανάμεσα σε δάση από καστανιές και οξιές. Από την κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής, ακολουθούμε την πανέμορφη διαδρομή ως την υπέροχη παραλία της Νταμούχαρης, ενώ από την ίδια πλατεία περπατάμε ως τη συνοικία των Ταξιαρχών.
Ο Σεπτέμβρης φυσικά προσφέρεται και για τις τελευταίες βουτιές του καλοκαιριού, σε ήρεμα νερά και μακρυά από την πολυκοσμία του Αυγούστου. Δεν χάνουμε τον διάσημο Μυλοπόταμο με την εξωτική αύρα, τον κοσμοπολίτικο Άγιο Ιωάννη με τα κρυστάλλινα νερά που θα μας κάνουν να πιστέψουμε ότι βρισκόμαστε σε νησί, την Πλάκα με την πλούσια βλάστηση που σχεδόν αγγίζει τη θάλασσα, αλλά και τη Φακίστρα με την άγρια και επιβλητική ομορφιά.
CHRISTOS DRAZOS
CHRISTOS DRAZOS
Το 12 Months Luxury Resort της Tresor αποτελεί ένα πολυτελές καταφύγιο στο Πήλιο
Για τη διαμονή μας, κάνουμε check-in στο 12 Months Luxury Resort, μέλος της Trésor Hotels & Resorts, που θα μετατραπεί στο πολυτελές μας καταφύγιο στο Πήλιο αυτόν τον Σεπτέμβρη. Αναζωογονούμαστε στο σύγχρονο Spa Center του ξενοδοχείου, βουτάμε στην πισίνα, απολαμβάνουμε ένα ξεχωριστό δείπνο στο εστιατόριο Melia Restaurant και πίνουμε το ποτό μας με υπέροχη θέα στη φύση του Πηλίου και το γαλάζιο του Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...