Σπρίνγκστιν για Τραμπ: ντροπιάζει τις ΗΠΑ

Ξεσπάθωσε ο θρύλος της ροκ, Μπρους Σπρίνγκστιν, κατά του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζοντάς τον δημαγωγό ο οποίος προτείνει μόνο υπεραπλουστευτικές λύσεις και ντροπιάζει τη χώρα του.
«Ο παραλογισμός ξεπερνάει τα όρια των καρτούν. Όμως [ο Τραμπ] έχει φθάσει τόσο κοντά [στον Λευκό Οίκο] που είναι ανησυχητικό», είπε σε συνέντευξή του ο αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης και πρόσθεσε:

«Δεν νομίζω πως θα κερδίσει, αλλά το γεγονός και μόνο ότι είναι υποψήφιος σου προκαλεί μεγάλη αμηχανία, αν είσαι Αμερικανός [...] Έχουμε προβλήματα στις ΗΠΑ, τεράστιες ανισότητες στην κατανομή του πλούτου, κι αυτό κάνει εύφορο το έδαφος για τη δημαγωγία [...] έχει μια πολύ απλή απάντηση για όλα αυτά τα πολύ περίπλοκα προβλήματα».
Επί σειρά ετών ο Σπρίνγκστιν απέφευγε την ενεργό εμπλοκή στην πολιτική λέγοντας πως η μουσική του μιλάει γι αυτόν. Η προσέγγισή του αυτή άλλαξε το 2004 με την εκστρατεία που έκανε υπέρ του σημερινού ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.
Την επόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσουν τα απομνημονεύματα του υπό τον τίτλο Born to Run, στα οποία αφηγείται τη ζωή του από τα παιδικά του χρόνια στο Νιου Τζέρσεϊ μέχρι την καταξίωσή του στον χώρο της μουσικής.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...