H LG και η Samsung κατηγορούνται ότι συνεργάστηκαν για να κρατήσουν χαμηλά τους μισθούς των υπαλλήλων τους

Η LG Electronics και η Samsung Electronics κατηγορούνται για συνεργασία μεταξύ τους, όπου συμφωνούν να μην προσλάβει η μία εργαζομένους της άλλης στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια μήνυση που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η μήνυση κατατέθηκε από τον πρώην επικεφαλής των πωλήσεων της LG, A. Frost, όπου κατηγορεί τις LG και Samsung για μονοπωλιακές τακτικές, οι οποίες οδηγούν σε μειώσεις των μισθών των υπαλλήλων τους.
Η υπόθεση μοιάζει πολύ με την αντίστοιχη της Apple με την Google, που διευθετήθηκε πέρυσι για 415 εκ. δολάρια.


Εκπρόσωπος της LG σχολίασε ότι «δεν υπήρξε ποτέ τέτοια συμφωνία» και οι κατηγορίες είναι αβάσιμες.

Ο ενάγων, A. Frost, αναφέρει στη μήνυση ότι ένας υπάλληλος της Samsung, που του είχε ανατεθεί να προσλάβει άτομα για την εταιρεία του προσέγγισε τον Frost το 2013 μέσω του LinkedIn. Ο υπάλληλος αυτός έστειλε ξανά την ίδια ημέρα στον Frost λέγοντας του: «Έκανα λάθος! Δεν πρέπει να παίρνω υπαλλήλους από την LG για την Samsung! Οι εταιρείες έχουν συμφωνία μεταξύ τους ώστε να μην παίρνει η μία τους υπαλλήλους της άλλης.»

Θεωρείται «απίθανο», αναφέρει το μηνυτήριο έγγραφο, να έχει επιτευχθεί τέτοια συμφωνία στις ΗΠΑ, χωρίς την έγκριση από τα κεντρικά στην Ν. Κορέα. Ο δικηγόρος του Frost, Joseph Saveri, ο οποίος είχε αναλάβει και την υπόθεση της Apple με την Google, αναφέρει ότι τέτοιες συμφωνίες είναι εκ φύσεως μονοπωλιακές.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο θεμελιώδες από την ικανότητα κάποιου να αμείβεται δίκαια για την αξία και τα ταλέντα του.», αναφέρει ο δικηγόρος.

Πηγή: Reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...