Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να καλύψουν την χώρα στο σκοτάδι (video)

«Στόχος μας να βάλουμε ένα τέλος σε όλες τις παθογένειες που μας έφεραν έως εδώ», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, στη συζήτηση για την Παιδεία.
Τόνισε ότι «περιμένουμε το πράσινο φως για τα 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ της δόσης» εκ των οποίων τα περισσότερα θα κατευθυνθούν στην πραγματική οικονομία.
«Περιμένουμε θετικές κρίσεις για το ζήτημα τους χρέους έως το τέλος του έτους όπως επιβεβαίωσε και ο Επίτροπος Μοσκοβισί», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στόχος μας είναι να σπάσουμε επιτέλους σε αυτή τη χώρα το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής και ξέρουμε ότι η ΝΔ θα είναι απέναντι καθώς έχει σπεύσει να υποστηρίξει τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών», είπε χαρακτηριστικά.
Σε αυτό τον τόπο θα μάθουν όλοι ότι ο νόμος ισχύει δήλωσε αναφερόμενος στο ζήτημα της υπόθεσης Καλογρίτσα κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «έχει βγει στα κεραμίδια για να υπερασπιστεί καναλάρχες – τράπεζες».
Δεσμεύτηκε ότι θα διαπραγματευτούμε αποφασιστικά και στη δεύτερη αξιολόγηση για να αποκατασταθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στο εργασιακό.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «έχουμε σταθερή μείωση της ανεργίας κατά 4 μονάδες και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».
Μίλησε επίσης για εντολή τετραετίας που έδωσε ο Ελληνικός λαός σε αυτή την κυβέρνηση.
Συνοπτικά ο  πρωθυπουργός τόνισε ότι  δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να καλύψουν τη χώρα στο σκοτάδι  
«Δυστυχώς πλέον, το σκοτάδι της προπαγάνδας και της συκοφαντίας του παλιού πολιτικού συστήματος και των συστημικών Μέσων που στηρίζει απειλεί να καλύψει τα πάντα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να απειλούν να καλύψουν την χώρα στο σκοτάδι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» είπε ο πρωθυπουργός  .

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι προωθεί «μεταρρυθμίσεις» που θα φέρουν απολύσεις, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.
Εκεί είναι η διαφορά μας, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ότι δηλαδή εμείς διεκδικούμε χαμηλότερα πλεονάσματα με την κοινωνία όρθια.
«Τολμούν να κουνούν το δάχτυλο τα κόμματα της Siemens, του Χριστοφοράκου, του Τσοχατζόπουλου, των υποκλοπών, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της παράγκας του ποδοσφαίρου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Έχετε το θράσος εσείς να μιλάτε για σκάνδαλο του ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Αν θέλετε να βρείτε δάνεια χωρίς εγγυήσεις, ψάξτε πρώτα στα δικά σας βιβλία. Ότι και να κάνετε οι φίλοι και οι προστατευόμενοί σας θα περάσουν απο το ταμείο και θα πληρώσουν» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας αναφορά και στα χρέη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «τα 255 εκατ. ευρώ ήδη διοχετεύονται για τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Ήδη 15.000 περισσότερα παιδιά θα πάνε φέτος στους παιδικούς σταθμούς. Ήδη ξεκινά η στήριξη των νοσοκομείων με 4000 νοσηλευτές, ήδη ξεκινά πρόγραμμα στήριξης νέων διδακτόρων».
Δεν είστε με την ποιότητα, αλλά με συγκεκριμένα συμφέροντα και στο χώρο της εκπαίδευσης, είπε απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης που άσκησαν προηγουμένως κυβερνητική εξουσία, ο πρωθυπουργός.

Έκανε επίσης λόγο για ιδιαίτερες σχέσεις σας με ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και τους επέκρινε ότι «είστε με τα ακριβά σχολεία των λίγων».

Πείτε μας, ποια ευρωπαϊκή χώρα θα έδινε 1,8% του ΑΕΠ της για την Παιδεία και θα ήθελε να ονομάζεται ευρωπαϊκή;» διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αποκαταστήσαμε την κανονικότητα στα σχολεία μας, μετά από 7 χρόνια. Πρώτη φορά άνοιξαν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητές» τόνισε ο κ.Τσίπρας, για να προσθέσει πως πρώτη φορά εφαρμόστηκε ο νόμος για προσλήψεις 9100 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

«Το μάθημα των Θρησκευτικών δεν μπορεί πια να έχει ομολογιακό χαρακτήρα αλλά ούτε οι ώρες του μειώνονται, ούτε μάθημα επιλογής γίνεται, ούτε χάνεται η αναφορά στο ορθόδοξο θρησκευτικό δόγμα» επισήμανε στη συνέχεια, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι στις μέρες μας, που στα σχολεία μας φοιτούν παιδιά που δεν ανήκουν σε ένα μόνο δόγμα, οφείλει να κάνει τους μαθητές να κατανοήσουν τη θρησκευτικότητα ως πτυχή της κοινωνικής πραγματικότητας.
Στον διάλογο που συνεχίζεται, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, «είναι ευπρόσδεκτες οι θέσεις της Εκκλησίας και εξέφρασε σεβασμό προς την Εκκλησία, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι ρόλοι στον διάλογο πρέπει να είναι διακριτοί».
«Το ζήτημα δεν είναι να κόψεις τους αιώνιους φοιτητές, το ζήτημα είναι να καταφέρουμε να μη γεννά το πανεπιστήμιο αιώνιους φοιτητές», είπε συμπληρώνοντας ότι «τα κορυφαία πανεπιστήμια, παγκοσμίως, στην πλειοψηφία τους, είναι δημόσια. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν είναι ευρωπαϊκή παράδοση, ο ευρωπαϊσμός σας είναι κούφιος» σημείωσε  απευθυνόμενος στην ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν θέλουμε την κοινωνία του 1/3, την κοινωνία της ελίτ και των πληβείων. Θέλουμε μια κοινωνία καθολικής ευημερίας και ισότητας» κατέληξε ο πρωθυπουργός ευχαριστώντας τους εκπαιδευτικούς για το έργο που παρέχουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες.
συνθήκες.


Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση για την Παιδεία (1) from altsantiri.gr on Vimeo.


Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση για την Παιδεία (2) from altsantiri.gr on Vimeo.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...