«Έφυγε» ο αρχηγός της «μαγικής» Βραζιλίας του 1970 (Video)

Ένας θρύλος του ποδοσφαίρου, ο Κάρλος Αλμπέρτο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.
«Ζενίθ» της λαμπρής του καριέρας ήταν όταν ως αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας στα γήπεδα του Μεξικού σήκωσε το 1970 το τελευταίο κύπελλο Ζιλ Ριμέ (στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Παγκόσμιο Κύπελλο, γνωστό και ως Mundial).
O Αλμπέρτο ηγήθηκε τότε μιας ομάδας που, κατά πολλούς, ίσως ήταν η καλύτερη εθνική ομάδα όλων των εποχών, έχοντας στις τάξεις της «αστέρια» όπως ο Πελέ, ο Ζαϊρζίνιο, ο Ριβελίνο και ο Γκέρσον.
Μάλιστα, αν και αμυντικός, ο Κάρλος Αλμπέρτο είχε σκοράρει το τέταρτο και τελευταίο γκολ των «Σελεσάο» εις βάρος της Ιταλίας, στον ιστορικό τελικό του γηπέδου Αζτέκα που έληξε 4-1 υπέρ των βραζιλιάνων.
..

Ο Κάρλος Αλμπέρτο Τόρες, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, άρχισε την καριέρα του ως δεξιός μπακ, στην Φλουμινένσε και γρήγορα ξεχώρισε, όχι μόνο για τις αμυντικές αρετές του, αλλά και για την ικανότητά του στην ντρίπλα, αλλά και στην παραγωγή παιχνιδιού.
 
Αγωνίστηκε σε Μποταφόγκο και Φλαμένγκο κερδίζοντας πολλούς τίτλους, καθώς και στον Κόσμο της Νέας Υόρκης, ενώ ασχολήθηκε και με την προπονητική (σε Μποταφόγκο και Φλουμινένσε), μένοντας κοντά στο ποδόσφαιρο μέχρι το τέλος (ως σχολιαστής σε αθλητικό κανάλι της Βραζιλίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...