5 Ιουνίου 2008*''Χορηγία'' Siemens στον Κυριάκο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ο πρώτος στη μακρά, όπως διαφαίνεται λίστα των πολιτικών, που έλαβε «επιταγή – χορηγία» από τη Siemens.
O βουλευτής της Β΄ Αθηνών έλαβε τη “χορηγία” κατά την προεκλογική περίοδο του 2007 και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αφορούσε  μηχανολογικό εξοπλισμό, τηλεφωνικά κέντρα και υπολογιστές, ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, (ο ίδιος ομιλεί για 120.000). Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, το τελικό ποσό πιθανόν και να υπερκαλύπτει  τις νόμιμες προεκλογικές δαπάνες, που προβλέπει ο εκλογικός νόμος.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός, πώς τα παραπάνω στοιχεία θα έπρεπε λογικά να έχουν τεθεί υπ’ όψιν της εισαγγελικής αρχής, η οποία ερεύνησε το λογιστήριο της Siemens, προ εβδομάδος, αλλά που κατά πληροφορίες , δεν προέβη σε κατάσχεση των σχετικών παραστατικών. Παραμένει το ερώτημα που αφορά στη χρονική συγκυρία, το πώς δηλαδή, συνέπεσε η προμήθεια του κ. Μητσοτάκη από την γερμανική εταιρεία με την προεκλογική  περίοδο  του Σεπτεμβρίου 2007.
Με επίσημη δήλωση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού παραδέχεται την προμήθεια υλικού από τη  Siemens, το καλοκαίρι του 2007, ισχυρίζεται πώς αγόρασε το υλικό, αλλά  συμφώνησε με την εταιρεία να τον διευκολύνει στις πληρωμές «όπως συνήθως γίνεται» επισημαίνει χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε δε, ότι προτίθεται να μεταβεί στον εισαγγελέα για να του επιδώσει τα επίμαχα παραστατικά. Ο κ. Μητσοτάκης «ανακρινόμενος» από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων ((εμφανίστηκε στα περισσότερα) άφησε να πλανάται η εντύπωση ότι ενδεχομένως, η οικογένεια Μητσοτάκη να βρίσκεται εκ νέου στο στόχαστρο κάποιου πολιτικού κέντρου, χωρίς βεβαίως να το προσδιορίσει. 
 
Και άλλος με …. «χορηγία»
 Εν τω μεταξύ και νέος κεραυνός χτύπησε το περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη. Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λεωνίδας Δραγουμάνος είναι έμπιστος συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη και μέλος του πολιτικού της γραφείου, από το οποίο ανακοίνωσε πως παραιτείται για λόγους ευθιξίας. Ο κ. Δραγουμάνος φέρεται να έχει αγοράσει τηλεφωνικό κέντρο από τη γερμανική εταιρεία, που όπως ισχυρίζεται δεν το αποπλήρωσε εγκαίρως, υπονοώντας πώς υπήρξε αγορά υλικού και όχι ύποπτη συναλλαγή με την εταιρεία.   
Θρίλερ Αποκαλύψεων
 Είναι προφανές πώς και μετά την αποκάλυψη σχετικά με την «χορηγία» ύψους 15.000 ευρώ προς τη νεολαία ΠΑΣΟΚ από τη Siemens και το ομολογημένο (προς το παρόν) ποσό των 120.000 ευρώ από τον κ. Μητσοτάκη, παρακολουθούμε ένα θρίλερ επιλεγμένων αποκαλύψεων ένθεν κακείθεν των εμπλεκομένων πολιτικών στρατοπέδων. Πρόκειται για τα στρατόπεδα, που κατά τις καταθέσεις των στελεχών της γερμανικής εταιρείας, έχουν εισπράξει ως πολιτικά πρόσωπα ή ως κόμματα, ποσοστά σε μίζες, ανάλογα των συμφωνιών, που η εταιρεία υπέγραφε με τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ ή το υπουργείο Άμυνας. Για το υπουργείο Άμυνας, οι μίζες αφορούν στην προμήθεια πλακετών για τους πυραύλους «ΠΑΤΡΙΟΤ». Για τον ΟΣΕ, η συμφωνία αφορούσε στην κατασκευή βαγονιών στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Για τον ΟΤΕ τέλος, οι συμφωνίες είναι γνωστές από το 1997.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...