Αντιδράσεις στην πρόταση της ΝΔ για τα περιφερειακά κανάλια

“Μαύρο στα κανάλια της περιφέρειας είναι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης” σημειώνει στο NEWS 247 o πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειακών Καναλιών Ελλάδος 
 
Λουκέτο και μαύρο στην ενημέρωση, βλέπουν οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών καναλιών, ύστερα από την πρόταση της ΝΔ  η οποία προτείνει χορήγηση άδειας παρόχου περιφερειακής εμβέλειας με μετοχικό κεφάλαιο των υποψηφίων μέχρι 3 εκατ ευρώ.

AdTech Ad
Όπως καταγγέλλει στο NEWS 247, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειακών Καναλιών Ελλάδος κ. Ιωάννης Πανταζόπουλος, η πρόταση της ΝΔ ουσιαστικά είναι ένα τερατούργημα και βάζει ταφόπλακα στην ενημέρωση των πολιτών της χώρας.
“Πρόκειται για εξωπραγματικές προτάσεις και θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να ήξερε ότι δεν υπάρχει κανένα περιφερειακό κανάλι το οποίο θα μπορούσε να βρεθεί με μετοχικό κεφάλαιο 3εκατ. Ευρώ”,  σημειώνει ο κ. Πανταζόπουλος και υπογραμμίζει πως τα περιφερειακά κανάλια, με μια τέτοια πρόταση, θα έκλειναν την επόμενη μέρα. “Μιλάμε για το απόλυτο τερατούργημα που θα επιφέρει την απόλυτη φίμωση της ελεύθερης τηλεόρασης στην περιφέρεια και πρέπει να μας πει η ΝΔ από που και με ποιον τρόπο προκύπτουν αυτά τα 3 εκατ. ευρώ. Οι περιφερειακοί σταθμοί εδώ και 25 χρόνια δεν έχουν πάρει την παραμικρή διαφήμιση, τα κεφάλαιά τους πλέον μέσα στα χρόνια της κρίσης δεν υπάρχουν και οι διοικήσεις τους προσπαθούν με τεράστιες δυσκολίες να τα κρατήσουν όρθια”.
Όσον αφορά την πρόταση της ΝΔ η οποία επακριβώς ορίζει “ ως ελάχιστο καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο των υποψηφίων για τη χορήγηση άδειας εθνικής εμβέλειας το ποσό των δώδεκα εκατομμυρίων (12.000.000) ευρώ για τη χορήγηση άδειας παρόχου περιφερειακής εμβέλειας ποσό μέχρι τριών εκατομμυρίων (3.000.000) ευρώ” ο κ. Πανταζόπουλος αξιολογεί ότι ακόμη και η διατύπωση που αφορά τα περιφερειακά κανάλια έχει κενά και υποκρύπτει σκοπιμότητες. “Γιατί δεν μας λέει την αλήθεια ο κ. Μητσοτάκης και γιατί δεν μας διευκρινίζει ακριβώς τι εννοεί με την εγγύηση 1 εκατ. ευρώ που ζητά για δέκα χρόνια” τονίζει μεταξύ άλλων.
Οι περιφερειακοί σταθμοί στην Ελλάδα, αριθμούν τους 100 εκ των οποίων, όπως εξηγεί ο κ. Πανταζόπουλος, οι 66 είναι μέλη της Ένωσης Περιφερειακών Καναλιών. “Επιμένω στο ότι αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης είναι εξωπραγματικά και αντί να προσπαθήσει να βελτιώσει κάποια σημεία του νόμου του κ. Παππά, έρχεται και “μεταβιβάζει” σε πάμπλουτους ανθρώπους την τηλεόραση της επαρχίας. Φιμώνει την ενημέρωση στην επαρχία, την ώρα που τα εθνικής εμβέλειας κανάλια για να προβάλλουν ένα επαρχιακό θέμα θα πρέπει να έχει γίνει η απόλυτη καταστροφή” προσθέτει ο κ. Πανταζόπουλος καταλήγοντας πως η αντίδραση τις επόμενες ώρες θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...