«Έξυπνο» φορτηγό διανέμει μπίρες Budweiser χωρίς οδηγό στο κάθισμά του! - ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Τα αυτόνομα οδηγούμενα φορτηγά έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταποκριθούν ισάξια με τα φορτηγά που οδηγούνται από έμπειρους οδηγούς, ενώ έχουν τη δυνατότητα να εξοικονομούν μεγαλύτερες ποσότητες καυσίμων. Ωστόσο μέχρι πρότινος μειονεκτούσαν σε κάτι: Δεν μπορούσαν να διανείμουν τα προϊόντα που μετέφεραν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Η εταιρεία Οtto, θυγατρική της Uber, έδωσε τη δική της απάντηση σε αυτό το πρόβλημα διανέμοντας ένα φορτίο 50.000 τεμαχίων μπίρας Budweiser στο Κολοράντο των ΗΠΑ.



Τα κουτάκια μπίρας διανεμήθηκαν από ένα αυτοκινούμενο φορτηγό Volvo της Otto, μέσω ενός ειδικού συστήματος που διηύθυνε αποτελεσματικά από το Ντένβερ άνθρωπος της εταιρείας. Το φορτηγό ήταν εξοπλισμένο με κάμερες, σύστημα lidar και αισθητήρες radar και μέσω αυτών των συστημάτων έφτασε στον προορισμό του χωρίς άλλη ανθρώπινη παρέμβαση.


The Otto truck that delivered a shipment of Budweiser, is finished in a special livery
Το hardware του αυτοκινούμενου φορτηγού κοστίζει περίπου 30.000 δολάρια και μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε φορτηγό διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
Otto's systems can be retrofitted to existing manually driven trucks
Το φορτίο της Budweiser είναι το πρώτο που διακινείται μέσω αυτοκινούμενο φορτηγού, ένα γεγονός που γιορτάστηκε με την σχετική αναγραφή στο κάτω μέρος των συσκευασιών της μπίρας.
This could become a more normal sight in years to come
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...