Συγχαρητήρια στον Κολομβιανό πρόεδρο για το Νόμπελ και από τον ηγέτη του FARC

Ο ηγέτης των μαρξιστών ανταρτών FARC, Ροντρίγκο Λοντόνιο, Χουάν Μανουέλ Σάντος, για το Νόμπελ Ειρήνης με το οποίο βραβεύτηκε για τις προσπάθειές του να θέσει τέρμα στον πόλεμο με τους αντάρτες που διήρκεσε 52 χρόνια.
συνεχάρη σήμερα τον πρόεδρο της Κολομβίας,

«Συγχαίρω τον πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος«, έγραψε ο Λοντόνιο, που είναι πιο γνωστός με το πολεμικό όνομα Τιμοσένκο, στο Twitter.

Ο Λοντόνιο εξήρε επίσης τη Νορβηγία, την Κούβα, τη Βενεζουέλα και τη Χιλή, λέγοντας πως η ειρήνη δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τη συμβολή τους στη διαδικασία.
Σε μήνυμά του που είχε αναρτήσει νωρίτερα στο Twitter ο Λοντόνιο έγραψε πως «η μοναδική ανταμοιβή» που επιθυμούν οι αντάρτες είναι η ειρήνη με κοινωνική δικαιοσύνη.
«Η μοναδική ανταμοιβή στην οποία προσβλέπουμε είναι η #ειρήνη με κοινωνική δικαιοσύνη για μια #Κολομβία χωρίς παραστρατιωτικούς, χωρίς αντίποινα ούτε ψέματα«, έγραψε στο Twitter, κλείνοντας το μήνυμά του με τη λέξη-κλειδί #Paixdanslarue (ειρήνη στον δρόμο).

Στον πρόεδρο της Κολομβίας το Νόμπελ Ειρήνης (video)

 

Στον πρόεδρο της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης 2016, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Νορβηγική Ακαδημία.
Ο Χουάν Μανουέλ Σάντος υπέγραψε την ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC).
Η συμφωνία σηματοδότησε τον τερματισμό ενός πολέμου που διήρκησε περισσότερο από 50 χρόνια και είχε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...