Με αλληλοκατηγορίες και απειλές το δεύτερο ντιμπέιτ Κλίντον – Τραμπ (video)

Οι υποψήφιοι για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ των Ρεπουμπλικάνων και Χίλαρι Κλίντον των Δημοκρατικών ανέβασαν τους τόνους των απαντήσεών των σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων και του κοινού ασκώντας κριτική ο ένας στον άλλο ενώ απαντούσαν, μερικές φορές ξεφεύγοντας από το θέμα, και αρνούμενοι τις κατηγορίες ο ένας του άλλου ως ψέμματα.

Τα θέματα των ερωτήσεων αφορούσαν τις προτάσεις αλλαγής φορολογίας των δύο υποψηφίων, τη θέση τους όσον αφορά τους μουσουλμάνους, τα σχέδια τους για τη Συρία και συγκεκριμένα το Χαλέπι, το θέμα κόστους ιατρικής περίθαλψης, και η κενή θέση στον Άρειο Πάγο, μεταξύ άλλων.
Η αναμέτρηση ήταν επιθετική αλλά χωρίς ιδιαίτερες αποκαλύψεις και χωρίς εμφανή «νικητή», ενώ έκλεισε με μια ερώτηση από ακροατή που ζήτησε από κάθε υποψήφιο να αναφέρει κάτι θετικό για τον αντίπαλό του.
Η Κλίντον ανέφερε τα παιδιά του Τραμπ και τον τρόπο που τον υποστήριξαν, ως επιτυχία του, και ο Τραμπ ανέφερε την επιμονή της, γιατί εργάζεται για κάποιο σκοπό χωρίς να «το βάζει κάτω»
Με τέσσερις γυναίκες
Η τεταμένη ατμόσφαιρα φάνηκε πριν ακόμα ξεκινήσει το ντιμπέιτ. Τον ρυθμό της όλης βραδιάς είχε δώσει ο Τραμπ, ο οποίος έφτασε στο πανεπιστήμιο του Σεν Λούις, με τέσσερις γυναίκες, οι οποίες κατηγορούσαν τον Μπιλ Κλίντον για σεξουαλική παρενόχληση.
Η συνέχεια δόθηκε από την Χίλαρι Κλίντον, η οποία έσπασε την παράδοση, δεν προχώρησε την καθιερωμένη χειραψία, γεγονός που σχολιάστηκε από τους πολιτικούς αναλυτές, ενώ περιορίστηκε σε ένα κούνημα του κεφαλιού της, ένα παγωμένο χαμόγελο και μια «καλησπέρα».
«Θα βάλω φυλακή τη Χίλαρι»
Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι στην περίπτωση της εκλογής του στο Λευκό Οίκο, θα φυλακίσει τη Χίλαρι Κλίντον για το ζήτημα της διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της, από ιδιωτικό διαμετακομιστή, την περίοδο που υπηρετούσε στο αμερικανικό ΥΠΕΞ.
Δεσμεύθηκε ότι, εάν εκλεγεί πρόεδρος, θα ορίσει ειδικό εισαγγελέα για τη διεξαγωγή έρευνας κατά της αντιπάλου του.
«Εάν νικήσω, θα δώσω διαταγή στον υπουργό μου της Δικαιοσύνης να ορίσει ειδικό εισαγγελέα για να ρίξει φως στο θέμα σας, διότι ποτέ δεν ειπώθηκαν τόσα ψέματα, ποτέ δεν υπήρξαν τόσα κρυμμένα πράγματα», είπε.
«Ξόδεψα περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια»
«Έχω ξοδέψει ποσό μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τους προσωπικούς μου λογαριασμούς, για τη χρηματοδότηση του προεκλογικού αγώνα», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Παράλληλα, τόνισε ότι θα διορίσει έναν ανώτατο δικαστή, στο πρότυπο του δικαστή Άντονιν Σκαλία.
Τρομερή υποστήριξη δηλώνει ότι έχει ο Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ παρέμεινε προκλητικός χθες παρά τις κλήσεις να παραιτηθεί από τον προεκλογικό αγώνα, με επιθέσεις εναντίον υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος και δηλώσεις ότι έχει «τρομερή υποστήριξη» παρά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις μισογυνισμού του.
Την ίδια μέρα που αναμενόταν η δεύτερη τηλεοπτική του αναμέτρηση με την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, και ένα μήνα περίπου πριν τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ο Τραμπ κατέφυγε στα κοινωνικά δίκτυα για να διαλύσει κάθε αμφιβολία ότι προτίθεται συνεχίσει τον αγώνα.
«Τρομερή υποστήριξη (εκτός από μέρος της ρεπουμπλικανικής ηγεσίας). Ευχαριστώ», έγραψε στο Twitter.
«Θα επαναφέρω την ανταγωνιστικότητα στον πετρελαϊκό τομέα»
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα φέρει πίσω στις ΗΠΑ τις ενεργειακές εταιρίες κι ότι αυτές θα μπορούν να είναι ανταγωνιστικές και να συμμετέχουν στη μείωση του εθνικού χρέους, αλλά και των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού.
Παράλληλα, τόνισε ότι θα δώσει έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ χρειάζονται περισσότερα από τον άνεμο και την ηλιακή ενέργεια.
Ο Τραμπ μίλησε για τον Άσαντ, τη Συρία και τον ISIS 
«Δεν μου αρέσει ο Άσαντ, αλλά είναι ο Άσαντ που εξουδετερώνει το Ισλαμικό Κράτος μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν», δήλωσε ο Τραμπ. «Γιατί οι στρατηγοί δε μπορούν να δράσουν μυστικά και να κάνουν μία αιφνιδιαστική επίθεση στη Μοσούλη;», αναρωτήθηκε ο ίδιος.
Επίσης, διευκρίνισε ότι ο ίδιος και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του, Πενς, δεν έχουν συζητήσει για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία, τονίζοντας ότι ο ίδιος διαφωνεί με τις απόψεις του υποψηφίου αντιπροέδρου του.
«Ο Τραμπ δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για όσα έχει πει»
Η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ζητήσει συγνώμη για όσα έχει πει για τους Αφροαμερικανούς, για τους μουσουλμάνους, για τους ισπανόφωνους, τους μετανάστες, αλλά και και τους αιχμάλωτους πολέμου ενώ τόνισε ότι οι διαφωνίες της, δεν έχουν να κάνουν με τους υποστηρικτές του Τραμπ, αλλά με τον ίδιο.
Η Χίλαρι θα προχωρήσει άμεσα στο διορισμό ανώτατου δικαστή
Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι θα κινηθεί άμεσα προκειμένου να προχωρήσει στο διορισμό ανώτατου δικαστή και υπογράμμισε ότι επιθυμεί ένα Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το οποίο θα υποστηρίζει τα δικαιώματα στην άμβλωση, αλλά και τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Τόνισε επίσης, ότι το ανώτατο δικαστήριο σήμερα, κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.
Χιονοστιβάδα ψεύδους
Στο αεροσκάφος της προεκλογικής της εκστρατείας, η Κλίντον μίλησε στους δημοσιογράφους για την έκπληξή της ως προς την χιονοστιβάδα ψεύδους από τον Τραμπ στη διάρκεια της δεύτερης τηλεοπτικής αναμέτρησης τους.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...