ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - Ποια είναι η προϊστορία μεταξύ Μητσοτάκη – Αλαφούζου για την οποία μίλησε ο Ν. Παππάς (video)

Για όσους θυμούνται, το θέμα των αδειών δεν απασχολεί για πρώτη φορά την οικογένεια Μητσοτάκη και Αλαφούζου. Οι άριστες σχέσεις που είχαν οι δύο οικογένειες μέχρι το 1991, έφτασαν στο τέλος τους με αφορμή τις πανελλαδικές συχνότητες ραδιοφώνου και τις τηλεοπτικές άδειες.
.


 ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία δεχόταν σκληρές επιθέσεις από τον ΣΚΑΪ, αρνήθηκε να δώσει άδεια στον Γιάννη Αλαφούζο και τότε εκείνος πήγε στον Υμηττό με σκοπό να εγκαταστήσει κεραίες και βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικές δυνάμεις.
Η οικογένεια Αλαφούζου δεν έμεινε, όμως, με σταυρωμένα τα χέρια. Πόσω μάλλον και μετά τη δήλωση του τότε πρωθυπουργού πως ο Γιάννης Αλαφούζος κάνει λαθρεμπόριο πετρελαίου (αθωώθηκε το 1995).
Τρεις μέρες πριν τις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 1993, οι οποίες σηματοδότησαν την επιστροφή τού Ανδρέα Παπανδρέου στον πρωθυπουργικό θώκο, ο Αριστείδης Αλαφούζος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα», στην οποία δήλωσε ότι είχε βοηθήσει τη Νέα Δημοκρατία, δίνοντας πολλές φορές χρήματα διά πλαγίων οδών, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε μια επιταγή ενός εκατομμυρίου δολαρίων την οποία είχε παραδώσει προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη.
alafouzos_1_7-10-1993 alafouzos_2_7-10-1993alafouzos_3_7-10-1993 alafouzos_4_7-10-1993
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...