ΕΡΤ: 25 εκατ.ευρώ τον χρόνο κόστιζαν οι συμβασιούχοι που προσλάμβανε ο Παναγόπουλος

Μόλις... 25 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο (!) κόστιζαν στην ΕΡΤ οι συμβασιούχοι που προσλάμβανε ο Χρήστος Παναγόπουλος επί κυβέρνησης Ν.Δ. και Κώστα Καραμανλή.
Επιπλέον, αυτές οι συμβάσεις μίσθωσης έργου που υπέγραψε η ΕΡΤ στερούνται νομιμότητας! Καθώς ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου οδεύει προς τις νέες του δικαστικές περιπέτειες για τα μπόνους στην ΕΡΤ και τις άλλες κρίσιμες υποθέσεις,
εμείς εξακολουθούμε να παρουσιάζουμε τα «πεπραγμένα» της θητείας του, σύμφωνα με τις εκθέσεις των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Στα πολυσέλιδα πορίσματα των ελεγκτών υπάρχει πλήθος παρατηρήσεων για τη διαδικασία πρόσληψης των συμβασιούχων, κυρίως για παραλείψεις, άλλες τυπικές και άλλες ουσιαστικές. Ειδικά για το 2008 οι συμβάσεις συνήφθησαν πριν από την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων που προέβλεπαν τον αριθμό των θέσεων, ενώ το ίδιο συνέβη και το 2009. Η απόφαση αυτή της διοίκησης Παναγόπουλου είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του προϋπολογισμού της ΕΡΤ, καθώς δεν υπήρχε απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Επιπλέον, οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΡΤ με τις οποίες επιτράπηκε η καταβολή του οικονομικού ανταλλάγματος για τα έτη 2006, 2007 και 2008, μέχρι και την έκδοση των κοινών υπουργικών αποφάσεων, στερούνται επίσης νομιμότητας. Παρ’ όλα αυτά, το σύνολο των αρμοδίων οργάνων της ΕΡΤ (γενικοί διευθυντές, διευθυντές) βεβαίωναν πως καλύπτονται οι προϋποθέσεις των υπουργικών αποφάσεων που δεν είχαν εκδοθεί.
Τα στοιχεία δείχνουν πως το 2008 προσλήφθηκαν 1.389 συμβασιούχοι, με κόστος 25.567.599 ευρώ, και το 2009, 1.195, με κόστος 25.518.425 ευρώ. Στο πλήθος αυτό των προσλήψεων υπήρχαν και VIP. Από τους 1.389 συμβασιούχους του 2008, οι 113 ήταν... VIP και έλαβαν 8.445.505 ευρώ. Τα ποσά είναι ιδιαίτερα υψηλά, καθώς το 10% των συμβασιούχων έλαβαν το 33% του συνολικού κόστους. Το ίδιο έγινε και το 2009, το τελευταίο έτος της διακυβέρνησης Καραμανλή. Από τα 1.195 άτομα οι 125 ήταν επίσης VIP, λαμβάνοντας 8.928.342 ευρώ, δηλαδή το 10% των συμβασιούχων πήρε ως αμοιβή το 35% του κόστους!
Η διοίκηση Παναγόπουλου διέθετε αυτά τα χρήματα και αυτές τις θέσεις χωρίς δημόσια πρόσκληση, αλλά με απευθείας αναθέσεις και διαπραγματεύσεις, με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους. Επίσης, υπάρχει μια άλλη ελίτ μεταξύ των συμβασιούχων, που, εκτός από την αμοιβή τους από τη σύμβαση μίσθωσης έργου, λάμβαναν χρήματα από τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ, από τον κωδικό 50 για τη διοργάνωση της Eurovision και την αναδιοργάνωση του Αρχείου. Για εννέα από αυτούς δεν υπήρχε καν απόφαση χορήγησης αμοιβής.
Από την έρευνα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προέκυπτε πως σε σημαντικό αριθμό συμβασιούχων με σύμβαση αορίστου χρόνου δεν είχαν ανατεθεί καθήκοντα από τους προϊσταμένους τους.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...