Champions League Basket: πρώτη ήττα της ΑΕΚ στη διοργάνωση

Πρώτη ήττα για την ΑΕΚ από την Μπεσίκτας στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 78-88 στην 3η αγωνιστική του Basket Champions League. Στις 21.30 ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται με την Βαρέζε στην Ιταλία και αύριο (19.00) ο Άρης με τη Ναχαρίγια στο Ισραήλ.

Στο πρώτο πραγματικά ανταγωνιστικό ματς της σεζόν η ΑΕΚ τα βρήκε δύσκολα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η Μπεσίκτας, που από το ξεκίνημα του αγώνα προβλημάτισε τους γηπεδούχους με την άμυνα της και κυρίως με τα πολλά επιθετικά ριμπάουντς που πήρε και μετέτρεπε σε πόντους.
2625872
(Κυριάρχησε ο Σανί στο πρώτο ημίχρονο κάτω από το καλάθι - Πηγή: EUROKINISSI)
Ο Δικέφαλος με την στήριξη του κόσμου (που χειροκρότησε θερμά στο τέλος) βρέθηκε έτσι από νωρίς να κυνηγάει στο σκορ, αλλά και σε καθεστώς πίεσης να έχει πολλές βεβιασμένες ενέργειες και εύκολα καλάθια χαμένα (ακόμη και λέι-απ σε αιφνιδιασμούς). Ο Ντίξον σε μέτρια μέρα, ο Φάλκερ δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου στις μάχες των καλαθιών και ο Γουίλιαμς με διακυμάνσεις στην απόδησ του, την ώρα που η τριάδα των Αμερικανών της Τουρκικής ομάδας (Στρόμπερι, Τόμπσον και Κλαρκ) έκαναν πραγματικά την διαφορά.
2625862
(Μέτριος ο Ντίξον (11), προσπάθησε στο τέλος ο Γουίλιαμς (31) - Πηγή: EUROKINISSI)
Στο ημίχρονο ο Ζντοβτς πρέπει να είχε πάρα πολλά να πει στους παίκτες του για την αμυντική τους κυρίως επίδοση και δεν τους άφησε καν να βγουν για προθέρμανση (!). Οι φωνές έπιασαν τόπο και με τους Έλληνες μπροστάρηδες - άμυνα ο Λαρεντζάκης και τρίποντα ο Βασιλειάδης- η ΑΕΚ γύρισε στο ματς, προηγήθηκε ακόμη και 58-57, όμως και πάλι η ολιγωρία της στην άμυνα στο τελευταίο λεπτό της γ περιόδου αποδείχθηκε καθοριστική.
2625888
(Ξέσπασμα του Βασιλειάδη στο γ 10λεπτο - Πηγή: EUROKINISSI)
Το μικρό προβάδισμα αυξήθηκε στην συνέχεια με τον απίστευτο Ερλ Κλαρκ (2.09) να παίζει σέντερ, 4άρι ακόμη και φόργουορντ σκοράροντας από παντού (24 πόντους) και έχοντας τρομέρη ικανότητα στον χειρισμό της μπάλας, και μαζί με τους άλλους δύο συμπατριώτες του διατήρησαν αήττητη την Μπεσίκτας στον Ε όμιλο. Ο Σάκοτα είχε 16 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ, όχι πάντως με καλά ποσοστά από την περιφέρεια.
2625876
(Πρώτος σκόρερ ο Σάκοτα - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)
Τα 10λεπτα: 18-22, 40-47 (22-25), 61-64 (21-17), 78-88 (17-24)
(Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά)
Επόμενος αγώνας για την ΑΕΚ και πάλι εντός έδρας με την Ιταλική Σάσαρι την ερχόμενη Τρίτη (8/11, 21.00)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...