Gross: O Tραμπ θα πλήξει τους χαμηλόμισθους

«Ο ερχομός του Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο θα πλήξει τους χαμηλόμισθους και τους άνεργους Αμερικανούς οι οποίοι ψήφισαν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα» προανήγγειλε ι ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής ,Bill Gross της Janus Capital.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο του πρόσφατου σημειώματος του ο κ.Gross απευθυνόμενος προς τους επενδυτές είπε ότι «οι οικονομικές πολιτικές του κ. Τραμπ δεν θα τονώσουν την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας για τους πιο φτωχούς Αμερικανούς. Οι υποσχέσεις του για μείωση φόρων και αύξηση των αμυντικών δαπανών ευνοούν την Wall Street και όχι την πραγματική οικονομία».
Σύμφωνα με τους Financial Times, ο ίδιος δήλωσε «κατάπληκτος από αυτό που προξένησαν στον εαυτό τους οι Αμερικανοί ψηφοφόροι».
«Οι πολιτικές του κ. Τραμπ για μεγαλύτερες δαπάνες στις υποδομές και στην άμυνα, σε συνδυασμό με χαμηλότερους εταιρικούς φόρους για την τόνωση του ιδιωτικού τομέα, συνεχίζουν να ευνοούν το κεφάλαιο έναντι της εργασίας, τις αγορές έναντι των μισθών και αποτελεί μια συνέχιση του status quo» πρόσθεσε ο ίδιος.
Προβλέποντας ότι ο κ. Τραμπ θα μείνει μόνο για τέσσερα χρόνια στο Λευκό Οίκο, ο fund manager προειδοποιεί πως «η γήρανση του πληθυσμού σημαίνει πως ο λαϊκισμός θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ανοδική τροχιά σε όλο τον κόσμο».

#Gross #Tραμπ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...