Το παρασκήνιο της επίσκεψης Ομπάμα: Ο Μίκης, ο Ελύτης, ο Τζον Λένον και η βέρα που… χάθηκε (pics-vds)

Γεμάτο ήταν το πρώτο 24ωρο του Αμερικανού Προέδρου στην Ελλάδα.
Ο Μπαράκ Ομπάμα είδε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και παρακάθισε στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο. Βεβαίως, δεν έκανε μόνο αυτά αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξέκλεψε λίγο χρόνο για τον εαυτό του.
Η πρώτη στάση του Ομπάμα μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο ήταν στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Ο Μπαράκ Ομπάμα διαμένει στην Προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου Arion, στην Βουλιαγμένη.

arion εκσς
Η τιμή της σουίτας φτάνει τα 10.000 ευρώ τη βραδιά ωστόσο έχει παραχωρηθεί δωρεάν στον Αμερικανό Πρόεδρο, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.
Joint Press Conference The White House The White House .President Obama Meets with Prime Minister Alexis Tsipras President Obama and President Pavlopoulos Toast arion1
arion2
Λάτρης της γυμναστικής ο Αμερικανός πρόεδρος πήγε για λίγο στην προεδρική σουίτα αλλά δεν ξεκουράστηκε. Επέλεξε να επισκεφθεί το γυμναστήριο του ξενοδοχείου για να κάνει την καθημερινή του άσκηση και στη συνέχεια ετοιμάστηκε για τις επαφές του με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα.
arion gimnastirio
arion3
arion4

Το δείπνο στο Προεδρικό: Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Ελύτης και ο Τζον Λένον

Το δείπνο προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο περιελάμβανε ως πρώτο πιάτο ριζότο με γαρίδες, ως κυρίως πιάτο σφυρίδα Λευκάδας με βραστά λαχανικά ενώ το επιδόρπιο ήταν γλυκό με κάστανο.
deipno1
(Πηγή: EUROKINISSI)
Ο Αμερικανός Πρόεδρος κάθισε στην κεντρική θέση του τραπεζιού. Αριστερά του ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεξιά του ο Αλέξης Τσίπρας.
DEIPNO2
(Πηγή: POOL/ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ /EUROKINISSI)
Δίπλα στον Προκόπη Παυλόπουλο κάθισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και στη συνέχεια ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Πάιατ, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
deipno3
(Πηγή:POOL/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ /EUROKINISSI)
Δίπλα στον Πρωθυπουργό κάθισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
deipno4
(Πηγή:POOL/ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ/EUROKINISSI)
Πριν από τις προσφωνήσεις – αντιφωνήσεις των προέδρων, έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών από την μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας. Η παιδική χορωδία της λυρικής σκηνής ερμήνευσε τέσσερα τραγούδια: Το «Imagine» του Τζον Λέννον και το «Sound of Silence» των Σάιμον και Γκαρφάνκελ, το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» και το «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», του Μίκη Θεοδωράκη.
Δείτε το βίντεο που ανέβασε στο Instagram ο φωτογράφος του Λευκού Οίκου Pete Souza.


..
Κατά την προσφώνησή του ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε αναφορά στον στοίχο του Οδυσσέα Ελύτη λέγοντας στον Αμερικανό Πρόεδρο «Μη παρακαλώ σας, μη λησμονάτε τη χώρα μου». Από την πλευρά του ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε στα ελληνικά λέγοντας «καλησπέρα» ενώ στο τέλος σήκωσε το ποτήρι με το κρασί του και είπε «στην υγεία σας».
deipno5
(Πηγή:POOL/ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ/EUROKINISSI)
Στην ομιλία του έκανε αναφορά στον διασημότερο ολυμπιονίκη της αρχαιότητας, το Διαγόρα το Ρόδιο.
deipno6
(Πηγή:POOL/ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ/EUROKINISSI)
«Οι Έλληνες είναι δικαίως υπερήφανοι ως ιδρυτές των Αγώνων καθώς και για τον Λεωνίδα τον Ρόδιο που για 2000 χρόνια κράτησε το ρεκόρ με 12 ατομικά Ολυμπιακά μετάλλια, τα περισσότερα από κάθε αθλητή και εμείς οι Αμερικανοί είμαστε υπερήφανοι για τον Μάικλ Φελπς που πέτυχε ένα καινούργιο ρεκόρ αυτό το καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά.
deipno7
πηγη

Stavros Niarchos Foundation

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...