Επίσκεψη με «μηνύματα» του πρωθυπουργού στη Θράκη (video) live

Μήνυμα στη γειτονική Τουρκία στέλνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την επίσκεψή του στη Θράκη.
Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου θα επιθεωρήσει από κοντά την πορεία των έργων για την αναβάθμιση του λιμανιού, την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου
(TAP) και της δημιουργίας πλωτής αποθήκης υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, που κάνει τη Θράκη σε ενεργειακό κόμβο.
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μετεξέλιξη της περιοχής σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο που θα εμπεδώσει περαιτέρω την ασφάλεια και για καίριες ενεργειακές συνεργασίες.
Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Φιλλύρα της Ροδόπης, την έδρα του Δήμου Αρριανών, που αριθμεί 57 χωριά, κυρίως ορεινά, με μουσουλμανικό πληθυσμό.
Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Ξάνθη, όπου θα επισκεφθεί το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο και το Μουσικό Γυμνάσιο, ενώ το μεσημέρι θα βρεθεί στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά».
Θα επισκεφτεί επίσης το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής και θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Θράκης, στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή.
Αργά το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής ενώ θα μιλήσει και σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό ξενοδοχείο της περιοχής.

Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη (συνεχής ενημέρωση)

 Στα πλαίσια της περιοδείας του στη Θράκη, Παρασκευή και το Σάββατο, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέτει στο επίκεντρο την περιφερειακή ανάπτυξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στην περιοχή σε καθεστώς ισονομίας χωρίς αποκλεισμούς.

11:03 Αλ. Τσίπρας από τη Φιλλύρα Ροδόπης: Μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ ανάμεσά σας. Χαίρομαι που είχαν την ευκαιρία να μάθω από το Δήμαρχο τα προβλήματα που αντιμετωπίζεται. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας ώστε να μικρύνει η απόσταση που φαντάζει πολύ μεγάλη η απόσταση από το γραφείο μου, εδω. Ξέρω πολύ καλά ότι βρίσκομαι στο νομό που έχει τις μεγαλύτερες διαρροές μαθητών από το σχολείο. Ξέρω ότι το θετικό της ποσοστωσης στα Πανεπιστήμια έχει αξία όταν τα παιδιά σας ολοκληρώσουν το σχολείο. Μέγιστη προτεραιότητα μας να βρούμε τον τρόπο τα παιδιά να τελειώνουν το σχολείο, να μένουν στη Θράκη και να βρίσκουν δουλειές εδώ.
 0:59


Στην πλατεία του χωριού Φιλλύρα στη Ροδόπη ο Αλέξης Τσίπρας.

09:04 Ο Πρωθυπουργός θα επιθεωρήσει τα έργα κατασκευής του φυσικού αερίου TAP 08:55 Αλ. Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στα έργα για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, καθώς μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι ο κόμβος εδώ είναι κόμβος ενέργειας. Μεγάλη εμβέλεια τα έργα αυτά που αλλάζουν τον ενεργειακό χάρτη σε όλη την νοτιοανατολική Ευρώπη. 08:53 Αλ. Τσίπρας: Απορροφήσαμε όλο το πακέτο ΕΣΠΑ για τη Θράκη. Γίνονται μεγάλα έργα αναβάθμισης στην περιοχή ενώ προτεραιότητα δίνεται στα έργα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ώστε να γίνει ένας μεγάλος διαμετακομιστικός κόμβος. ..

  Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Θράκη
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου (Θράκη)
08:05 Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη
08:15-09:00
Υποδοχή στον Λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Επιθεώρηση έργων αναβάθμισης του Λιμένα Αλεξανδρούπολης
Συνάντηση με την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης
09:15-10:00
Επιθεώρηση έργων κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TransAdriaticPipeline - TAP)
11:00-11:30
Επίσκεψη στη Φιλλύρα Ροδόπης
12:15-12:45
Επίσκεψη στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης
13:00-13:30
Επίσκεψη στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», Ξάνθη
14:00-14:30
Επίσκεψη στο Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής
14:45-16:30
Σύσκεψη με φορείςτης Θράκης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κομοτηνή
18:30
Εγκαίνια της 24ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2016»στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής
19:30
Ομιλία του Πρωθυπουργού, Ξενοδοχείο Arcadia, Κομοτηνή
Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή, περιοδεία στην Θράκη ενώ το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα γίνει η έναρξη λειτουργίας του εκεί γραφείου της Γ.Γ.Πρωθυπουργού
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...