Προβλήματα σε όλη τη χώρα λόγω βαρυχειμωνιάς Δείτε για Κρήτη -Λαμία-Χαλκίδα-Αθήνα-Αχαΐα-Ιωάννινα-Βόλος

Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς βρίσκεται όλη η χώρα από το μεσημέρι της Τετάρτης με ισχυρές καταιγίδες, βοριάδες και χιονοπτώσεις ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές.
Κρήτη
Το νέο κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε αρχικά από τη βόρεια και ηπειρωτική Ελλάδα, πλήττει πλέον και την Κρήτη με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα, που θα διαρκέσουν μέχρι και την πρώτη ημέρα του νέου έτους.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, σε Ανώγεια, χωριά του Μυλοποτάμου, αλλά και σε περιοχές των δήμων Πλατανιά και Κισάμου έπεφτε χιόνι, με την κυκλοφορία των αυτοκινήτων να γίνεται μετά δυσκολίας, εξαιτίας του παγετού. Στην περιοχή του Ομαλού η χιονόπτωση είναι έντονη, με το ύψος του χιονιού να έχει φτάσει τα 10 εκατοστά μέσα στο Οροπέδιο, ενώ χιονόνερο πέφτει στην περιοχή των Λάκκων.
Περισσότερο χιόνι πέφτει μετά τη θέση Φώκιες στο επαρχιακό δίκτυο Χανίων – Ομαλού, ενώ από τις 8 το βράδυ χιονίζει σε περιοχές του Θερίσου, των Σφακίων και των Κεραμειών.
Σε όλο το μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου έχουν αναπτυχθεί μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας και των δήμων προκειμένου να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι.
Έντονη χαλαζόπτωση υπήρξε στην περιοχή της Κισσάμου, ενώ στην εθνική οδό Χανίων – Κισσάμου αναφέρθηκαν καταπτώσεις βράχων και χωμάτων.
Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Μάλιστα στο δρόμο προς τα Ανώγεια μία νταλίκα δίπλωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης, με αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείσει.
Αχαΐα
Διακοπές στην κυκλοφορία αλλά και απαραίτητη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων εντοπίζεται στα ορεινά του Νομού Αχαΐας.
Στη Διαδημοτική οδό Περιστέρας προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητιών αλυσιδών για τους οδηγούς που θα κινηθούν στην Επαρχιακή Οδό Πούντας – Καλαβρύτων, από 7ο έως 16ο χλμ.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος, ενώ κλειστή είναι και η γραμμή Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.
Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Ιωάννινα
Η ασθενής χιονόπτωση που σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Τετάρτης στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν προβλήματα, αφού αρκετοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμιο.
Προβλήματα παγετού έχουν δημιουργεί στην Κατσικά,στην Ανατολή και τα Μάρμαρα,ενώ ο δρόμος προς τους Λιγκίαδες άνοιξε από εκχιονιστικά μηχανήματα.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, αφού ο παγετός και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Βόλος
Παγετός επικρατεί από το μεσημέρι της Τετάρτης και στον Βόλο με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να εγκλωβιστούν στην Ε.Ο. Κισσού-Χανίων. Τα τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.
πηγη


Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς η Κρήτη: Χιόνια και τσουχτερό κρύο





Χιονοπτώσεις σημειώνονται σε αρκετές περιοχές της δυτικής Κρήτης, ντύνοντας στα λευκά ακόμη και περιοχές σε χαμηλό υψόμετρο


Κρήτη | 29.12.16 09:02 

 
Η κακοκαιρία "μεταφέρει" τις εορταστικές εκδηλώσεις
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Στο Ρέθυμνο
Λόγω κακοκαιρίας, όπως ανακοινώθηκε, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνης για σήμερ Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, θα μεταφερθούν στην Αίθουσα Κέντρου Νέων Δήμου Ρεθύμνης, την Παρασκευή 30/12 με ένα τετράωρο πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους  που θα ξεκινήσει στις  12:00 το μεσημέρι και θα διαρκέσει ως  τις 4:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:
                        "Ο κόσμος  θα μπορεί να  επισκεφθεί  το γραφείο του Αι Βασίλη, να δει ,να φωτογραφηθεί με τον αγαπημένο Άγιο, και να γράψει αμέσως το γράμμα του. Στην βιβλιοθήκη του υπάρχει δυνατότητα για ανταλλαγή βιβλίων. Εκεί θα είναι και η κυρία Αη Βασίλη με ένα  κέρασμα έκπληξη!
Στη συνέχεια το μικρό μας ξωτικό στο γιορτινό του σκηνικό θα  βάψει τους μικρούς μας φίλους  με απίθανα γιορτινά σχεδία. Η μασκότ μας θα κρατήσει τον ρυθμό και θα παρασύρει μικρούς και μεγάλους σε ένα ξέφρενο πάρτι!
Θα κεραστούν όλοι λαχταριστά μπισκότα και ζεστό ρόφημα! Τέλος η βροχή από σαπουνόφουσκες  θα απογειώσει την εκδήλωση!
Για το καλύτερο κλείσιμο της ημέρας στον ίδιο χώρο στις 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συναυλία:  «Μουσική με το Κουιντέτο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρίθυ brass» σε μια άκρως εορταστική ατμόσφαιρα".

Χιονιάς: Έντονη χιονόπτωση στην εθνική οδό - Απαγορευτικό για φορτηγά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 08:30 Χιονιάς: Έντονη χιονόπτωση στην εθνική οδό - Απαγορευτικό για φορτηγά

Η επέλαση του χιονιά συνεχίζεται - Μάχη όλη τη νύχτα για να κρατηθεί ανοιχτή η εθνική οδός - Που χιονίζει και που χρειάζονται αλυσίδες.
Ο χιονιάς τα ξημερώματα έκανε το πέρασμά του και από τη Λαμία, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν προβλήματα. Στο κέντρο της πόλης πασπάλισε τις οροφές των σπιτιών και των αυτοκινήτων, ενώ τα βόρεια προάστια άσπρισαν λίγο περισσότερο. Το περισσότερο χιόνι έπεσε στο Καλαμάκι και τη Δίβρη, που το χιόνι έχει φτάσει τους 10 πόντους, ενώ λίγοτερο χιόνι έπεσε αυτή τη φορά προς τα χωριά της Υπάτης.
Ο Δήμος Λαμιέων όλη τη νύχτα ήταν σε επιφυλακή. Έριξε αλάτι όπου χρειάστηκε και έκανε παρεμβάσεις ώστε το πρωί οι οδηγοί να μην έχουν προβλήματα, ωστόσο χρειάζεται προσοχή. Στις 8:00΄ το πρωί το θερμόμετρο στη Λαμία έδειχνε μόλις ένα βαθμό πάνω από το μηδέν.
Μάχη στην εθνική - Απαγορευτικό για φορτηγά
Έντονη χιονόπτωση μέχρι και αυτή την ώρα στη νότια Φθιώτιδα (Λοκρίδα) και στη Βοιωτία, όπου όλη τη νύχτα τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και δόθηκε αγώνας για να παραμείνει ανοιχτή η εθνική οδός. Το πολύ χιόνι στη Φθιώτιδα και στο εθνικό δίκτυο έχει πέσει από την Αρκίτσα μέχρι και το Κάστρο.
Το χιόνι στις παραλίες της Λοκρίδας έφτασε μέχρι το κύμα. Στο ύψος του Μαρτίνου και σε άλλες περιοχές το χιόνι είναι περίπου στους 20 πόντους και η χιονόπτωση συνεχίζεται.
Στις 3:00΄ τα ξημερώματα δόθηκε απαγορευτικό από την Τροχαία για τα φορτηγά τα οποία δεν μπορούν να κινηθούν στο εθνικό δίκτυο της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας μέχρι νεωτέρας. «Λόγω χιονόπτωσης δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, και στα δύο ρεύματα»
Οι αλατιέρες και τα μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα και μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί κάποια ιδιαίτερα προβλήματα. Ωστόσο όσοι θα ταξιδέψουν στον άξονα Αθηνών - Λαμίας καλό θα είναι να έχουν μαζί τους αλυσίδες.
Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία προς Καρπενήσι, ενώ κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει μέχρι στιγμής στο δρόμο προς Δομοκό και προς Μπράλο.
ΠΗΓΗ

Χιονίζει στην πόλη της Χαλκίδας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Χιονίζει στην πόλη της Χαλκίδας - Αρχίζει και το … «στρώνει» για τα καλά! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Σε κλοιό χιονιά ολόκληρη η Εύβοια...

Λίγο πριν τις 6 το πρωί της Πέμπτης (29-12-2016) ξεκίνησε να χιονίζει και στην Χαλκίδα, ντύνοντας στα "λευκά" στέγες, αυλές και αυτοκίνητα, ενώ αρχίζει και το «στρώνει» στους δρόμους της πόλης, αφού η χιονόπτωση συνεχίζεται ακατάπαυστα και κατά διαστήματα είναι ιδιαίτερα έντονη.

ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...