Νεκρός (;) ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία..Έγκλημα πάθους ο φόνος του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία.

Η αστυνομία της Βραζιλίας ανακοίνωσε πως εντόπισε ένα απανθρακωμένο πτώμα σε αυτοκίνητο στο Ρίο ντε Τζανέιρο και πως πιστεύει ότι πρόκειται για τον Έλληνα πρέσβη στην Βραζιλία Κυριάκο Αμοιρίδη, που εξαφανίστηκε πριν από τρεις ημέρες, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το κανάλι Globo.
Το πτώμα βρέθηκε μέσα σε ένα άσπρο αυτοκίνητο που είναι καμένο ολοσχερώς.
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ταυτοποίηση,
συνεχίζονται οι έρευνες σε σχέση με αυτή την εξέλιξη» επισήμανε σήμερα το πρωί σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, σχολιάζοντας την είδηση που μετέδωσαν διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.
«Ο κ. Αμοιρίδης βρισκόταν σε άδεια εορτών και η πρεσβεία ενημερώθηκε για την εξαφάνιση στις 28 Δεκεμβρίου» τόνισε ο υφυπουργός, ο οποίος εξέφρασε την ευχή να υπάρξει αίσιο τέλος στην υπόθεση.
Επιβεβαιώθηκε κατόπιν επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας με το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας ότι το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου της πόλης του Ρίο, στο οποίο βρέθηκε απανθρακωμένη σορός, είχε νοικιαστεί, προ ημερών, από τον Έλληνα πρέσβη.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική πρεσβεία έχει ζητήσει από το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας την άμεση διενέργεια εκ μέρους των αρμόδιων ιατροδικαστικών αρχών του ελέγχου και της σχετικής ταυτοποίησης και επίσημη ενημέρωση μόλις τα αποτελέσματα των ερευνών γίνουν γνωστά.
Το υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική πρεσβεία, σε στενή συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτάχυνση της πορείας των ερευνών για τον εντοπισμό του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία.
Σε αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, στη Βραζιλία σπεύδει άμεσα, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπούενος Άιρες Δημήτριος Ζεβελάκης, προκειμένου να συνδράμει το έργο της πρεσβείας μας στην Βραζιλία.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε βρει ένα αυτοκίνητο και μέσα ένα απανθρακωμένο πτώμα. Συνεχίζουμε τις έρευνες» ανέφερε πηγή της αστυνομίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση. Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου προκειμένου να εξεταστεί.

 πηγη

Έγκλημα πάθους ο φόνος του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία. Κρατείται η σύζυγος


Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση του φόνου του Έλληνα πρέσβη Κ. Αμοιρίδη. Φέρεται να δολοφονήθηκε σε σπίτι και να μετέφεραν τη σορό του σε άλλο σημείο. Οι αρχές βλέπουν έγκλημα πάθους
Ο 59χρονος Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης, ήταν θύμα εγκλήματος πάθους, όπως αναφέρει η Βραζιλιάνικη Globo.
Αξιωματικοί της αστυνομίας εντόπισαν την Πέμπτη κηλίδες αίματος σε καναπέ στην νοικιασμένη κατοικία όπου διέμενε ο διπλωμάτης στην περιοχή Nova Iguaçu μαζί με τη γυναίκα του, βραζιλιάνικης καταγωγής. Οι δυο τους βρίσκονταν στο Ρίο ντε Τζανέιρο για διακοπές.

 
  Σύμφωνα με την Globo, οι ερευνητές της αστυνομίας πιστεύουν πως το σώμα του πρέσβη μεταφέρθηκε στις 3 το πρωί της Τετάρτης με όχημα που ήταν νοικιασμένο, και στη συνέχεια απανθρακώθηκε σε περιφερειακή οδό, στα προάστια του Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου και εντοπίστηκε την επόμενη μέρα. Εντός του οχήματος εντοπίστηκε και το απανθρακωμένο σώμα το οποίο υποβάλλεται σε εξέταση DNA για να ταυτοποιηθεί και οριστικά η ταυτότητα του.

  Πλέον ερευνώνται οι κάμερες για να διαπιστωθεί το πώς μεταφέρθηκε το σώμα του πρέσβη.
Η Βραζιλιάνα σύζυγός του Κ. Αμοιρίδη, Φρανσουάζ Αμοιρίδη, έφτασε σε αστυνομικό τμήμα στις 10 το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα), συνοδευόμενη από τρεις αστυνομικούς, όπου και ανακρίνεται. Δεν έκανε δηλώσεις στον Τύπο.

  Σύμφωνα με όσα διαρρέουν, η σύζυγός του είχε σχέση με αστυνομικό της στρατιωτικής αστυνομίας, ο οποίος έχει επίσης προσαχθεί από χθες το βράδυ και μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα συνοδευόμενος από δικηγόρο. Το όνομα του αστυνομικού δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.
Σήμερα το πρωί ακόμη ένας άνδρας προσήχθη. Ο καναπές με τις κηλίδες αίματος βρίσκεται στο σπίτι που είχε νοικιάσει ο Αμοιρίδης και θα εξεταστεί περαιτέρω.
Το Reuters αναφέρει άλλωστε σε τηλεγράφημά του πως το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε στα βόρεια περίχωρα του Ρίο, μια φτωχή περιοχή στην οποία κυριαρχούν ισχυρές ένοπλες συμμορίες με πολιτικές διασυνδέσεις, οι οποίες αποτελούνται κυρίως από εκτός υπηρεσίας ή συνταξιούχους αστυνομικούς και πυροσβέστες που ελέγχουν εκτεταμένες περιοχές.
Πιστεύεται πως συχνά αποσπούν εκβιαστικά χρήματα από τους κατοίκους με αντάλλαγμα να εμποδίζουν τις συμμορίες των ναρκωτικών να καταλάβουν τις περιοχές.
Το Reuters σημειώνει ακόμη πως το περιστατικό αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για την εικόνα του Ρίο μόλις τέσσερις μήνες αφότου η πόλη αυτή φιλοξένησε τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Το πρακτορείο προσθέτει πως η εγκληματικότητα στο Ρίο βρίσκεται σε άνοδο και πως η Πολιτεία έχει μεγάλα χρέη και συχνά δεν μπορεί να πληρώνει εγκαίρως, ακόμη και καθόλου, τους μισθούς των αστυνομικών και άλλων υπαλλήλων της.

Ποιος ήταν ο Κυριάκος Αμοιρίδης


Σημαντικές διπλωματικές περγαμηνές και αξιοθαύμαστη καριέρα είχε ο Κυριάκος Αμοιρίδης, πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλία.
Ο Έλληνας διπλωμάτης, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ελληνικής πρεσβείας γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1957, στην Βέροια. Σπούδασε Νομική στη Θεσσαλονίκη, και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.

  Ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο της διπλωματίας το 1985 και έγινε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στη Βραζιλία το 2016. Παλαιότερα διετέλεσε πρέσβης στη Λιβύη, και εργάστηκε στην ελληνική πρεσβεία της Σερβίας. Είχε εργαστεί και ως σύμβουλος στο Ρίο, την Ολλανδία, αλλά και την Αθήνα.
Ο Κυριάκος Αμοιρίδης γνώριζε αγγλικά, γαλλικά, πορτογαλικά και σερβικά.
Ο Κυριάκος Αμοιρίδης είχε εξαφανιστεί από τη Δευτέρα και την εξαφάνισή του δήλωσε την Τετάρτη η σύζυγός του μαζί με την οποία έχει μία κόρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...