Κόπα ντελ Ρέι: Μπαρτσελόνα – Σοσιεδάδ 5-2

Οι Καταλανοί έπαιξαν το τέλειο 45λεπτο, έκρυψαν το τόπι και αφού διέλυσαν 5-2 την Σοσιεδάδ (συνολικό σκορ 6-2), πέρασαν στην τετράδα του Κόπα ντελ Ρέι.
Να είχες χίλια μάτια να τους χαζεύεις. Όταν η Σοσιεδάδ είπε να κυνηγήσει τις πιθανότητες στην επανάληψη και να παίξει στα
ίσα την Μπάρτσα στο «Καμπ Νόου», τότε ο Μέσι και η παρέα του βρήκαν χώρους και ξεσάλωσαν. Δεν υπάρχει το παιχνίδι που έβγαλαν μπροστά οι Μπλαουγκράνα, υποχρεώνοντας τους Βάσκους να υποταχθούν με το ασήκωτο 5-2, την βαρύτερη ήττα τους στο Κύπελλο από το 1965. Με συνολικό σκορ λοιπόν και στις δύο συναντήσεις το εμφατικό 6-2 οι Καταλανοί θα δώσουν το παρών για έβδομη φορά στη σειρά στα ημιτελικά, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ τους (1924-1930).
Η αποκάλυψη είναι ο Ντένις Σουάρεθ, που ενώ στα πρώτα 23 ματς του με την Μπάρτσα δεν είχε γκολ, έχει βάλει τρία σε τέσσερις μέρες. Στο 17’ κρύφτηκε η μπάλα, ο Λουίς Σουάρες την πάτησε τέλεια για τον πιτσιρικά και εκείνος πλάσαρε από δεξιά χαμηλά για το 1-0. Μέχρι το 54’ τίποτα δεν έδειχνε αυτό που θα ακολουθούσε. Ο Σίλεσεν σταμάτησε τον Γουίλιαν Ζοσέ από το να ισοφαρίσει και στην αντεπίθεση ο Ινιγο Μαρτίνεθ ανέτρεψε εντός περιοχής τον Νεϊμάρ. Ο Μέσι ευστόχησε και φάνηκε να καθαρίζει.
Εκεί όμως το ματς έγινε ροντέο. Ο Χουάνμι (62’) πρόλαβε την έξοδο του Σίλεσεν και τσίμπησε τη μπάλα από πάνω του σε ένα εξαιρετικό τελείωμα και στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα. Η χαρά δεν είχε διάρκεια ωστόσο. Με τη σέντρα, ο Μέσι έβγαλε την κάθετη και ο Λουίς Σουάρες έκανε το ιδανικό πλασέ για το τρίτο. Η Σοσιεδάδ ξαναχτύπησε (73’) με κεφαλιά του Γουίλιαν Ζοσέ και μπήκε εκ νέου στο ματς.
Барселона - Реал Сосьедад 5:2. Обзор матча. Кубок Испании 2016/17. 1/4 финала. 2-й матч. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.
Οσο όμως ανοιγόταν η φιλοξενούμενη, τόσο έβγαζαν τα… γούστα τους οι γηπεδούχοι. Στο 80’ ήρθε το 4-2 με την προβολή του Αρντά Τουράν στο δεύτερο δοκάρι  και δύο λεπτά αργότερα ο Μέσι έκανε μία υπέροχη-μαγική ασίστ και ο Ντενις Σουάρεθ αφού πέρασε και τον πορτιέρο, έβαλε το πιο όμορφο του αγώνα, στέλνοντας την Μπαρτσελόνα πανηγυρικά δύο βήματα από την υπεράσπιση του στέμματός της.
Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Σίλεσεν, Πικέ, Ουμτιτί, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο (46' Αλέις Βιδάλ), Μασεράνο (66' Ράκιτιτς), Αντρέ Γκόμες, Ντένις Σουάρεθ, Νεϊμάρ (75' Αρντά Τουράν), Μέσι, Λουίς Σουάρες
Σοσιεδάδ (Εσουσέμπιο Σακριστάν): Ρούγι, Ιν. Μαρτίνεθ, Νάβας, Αρίτς, Γιούρι, Ιγιαραμέντι, Θουρουτούθα, Τσάμπι Πριέτο (57’ Κανάλες), Ογιαρθάμπαλ, Βέλα (57’ Χουάνμι), Γουίλιαμ Ζοσέ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...