Νίκη και πρόβλημα για τον Al-Attiyah στην πρεμιέρα του Dakar 2017( foto-video )

Στις 2 Ιανουαρίου ξεκίνησε όπως κάθε χρόνο το Rally Dakar. Για το 2017 ο πολυήμερος αγώνας θα εξελιχθεί σε Παραγουάη, Βολιβία και Αργεντινή. Η εκκίνηση δόθηκε στην πόλη Asuncion, πρωτεύουσα της Παραγουάης. Η 1η μέραπεριλάμβανε ένα μόνο χρονομετρημένο κομμάτι μήκους 38
περίπου χιλιομέτρων σε σύνολο 454 χιλιομέτρων μέχρι την πόλη Resistencia της Αργεντινής όπου ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα.
Αυτή ήταν και η μοναδική ειδική διαδρομή (χρονομετρημένο κομμάτι) για την Παραγουάη στον αγώνα. Ο Nasser Al-Attiyah, δύο φορές νικητής του Dakar, ήταν ο ταχύτερος την 1η μέρα με χρόνο 25 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά όμως, αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και ρυμουλκήθηκε στον τερματισμό από τον teammate του, Giniel De Villers. Ο Al Attiyah το 2016 συμμετείχε με Mini αλλά για το 2017 μεταπήδησε στην ομάδα της Toyota. Επόμενος ταχύτερος ο Ισπανός Xavi Pons με Ford και διαφορά 24 δευτερολέπτων ενώ στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Nani Roma, επίσης με Toyota, ο οποίος, όπως και Al-Attiyah μεταπήδησε από την ομάδα της Mini.
dd1_03Πρώτο Peugeot ήταν αυτό του Carlos Sainz, στην 4η θέση με τον De Villers να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα. Ο Sebastian Loeb (Peugeot) ολοκλήρωσε την 1η μέρα στην 6η θέση με διαφορά 55 δευτερολέπτων από την κορυφή και 22 δευτερολέπτων από τον teammate του, Carlos Sainz. Πρώτο Mini αυτό του Yazeed AL Raghi στην 7η θέση ενώ ο Mikko Hirvonen με ίδιο αυτοκίνητο ήταν στην 9η θέση. Ο Πολυνίκης του Dakar, Stephane Peterhansel (Peugeot) περιορίστηκε στη 12η θέση. Στη 16η θέση της κατάταξης της 1ης μέρας συναντάμε τον Martin Prokop με Ford.
dd1_02Στις μοτοσυκλέτες, τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Xavier De Soultrait με Yamaha σταματώντας το χρονόμετρο στα 28 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. Μόλις 2 δευτερόλεπτα πίσω του ο Juan Garcia Pedrero με Sherco και την τριάδα συμπλήρωσε ο Ricky Brabec με Honda. Στα Quad ο Marcelo Medeiros ήταν με διαφορά ταχύτερος κάνοντας χρόνο 32 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα. Ο Gaston Gonzalez ακολoύθησε με διαφορά 1 λεπτού και 2 δευτερολέπτων αφήνοντας στην 3η θέση τον Augusto Sanabria, όλοι με Yamaha. Στα φορτηγά ταχύτεροι ήταν οι Kolomy-Kilian-Kilian με Tatra και χρόνο 30 λεπτά ακριβώς. Η 2η μέρα του αγώνα περιλαμβάνει 803 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 275 αποτελούν την ειδική διαδρομή. Μεγαλύτερη πρόκληση η σκόνη σε μεγάλο μέρος της διαδρομής που δεν αποκλείεται να μετατραπεί και σε λάσπη.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...