ΔΝΤ: «Θα συμμετάσχουμε στο ελληνικό πρόγραμμα - Θέλουε γρήγορη συμφωνία με την Ελλάδα

To ΔΝΤ θα παραμείνει στις συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα και θα επιδώξει μια γρήγορη συμφωνία για το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας μετέδωσε πριν από λίγο το Bloomberg Οι διαβουλεύσεις στο Νταβός μεταξύ του Γερμανού υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της γεν. Διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ φαίνεται
πως δρομολογούν εξελίξεις προς την προσπάθεια παραμονής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με το Bloomberg o υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καλωσορίζει τις διαβεβαιώσεις εκ μέρους του ΔΝΤ.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Γερμανός υπ. Οικονομικών φρόντισε να επιτεθεί για ακόμα μία φορά στην Αθήνα δείχνοντας την ως υπεύθυνη στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί γρήγορα η β' αξιολόγηση και ως εκ τούτου αν το ΔΝΤ αποφασίσει τελικά να μην συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μέχρι τη Δευτέρα θα έχει κλείσει την «ολοκληρωμένη ελληνική πρόταση» και την οποία θα παραδώσει στους Ευρωπαίους αξιωματούχους πριν από το Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης, ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία.
Πρόκειται για τον «μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων», που θα απαντά στις ενστάσεις του ΔΝΤ για το διάστημα μετά το 2018 και θα περιλαμβάνει δύσκολες δεσμεύσεις, όπως παράταση του «κόφτη» και αν χρειαστεί περικοπές σε συντάξεις και μείωση αφορολογήτου.
Στην κυβέρνηση θεωρούν πως δεν θα χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...