Ενας τσαρλατάνος που θέλει να γίνει ο «Σω(τή)ρας» της χώρας

Η κρίση, η απελπισία και τα αδιέξοδα έκαναν το .... θαύμα τους. Ενας σύγχρονος Μεσσίας και μια τραγικοκωμική φάρσα είναι ο «καθρέφτης» της εποχής μας...
Λεφτά υπάρχουν... Δεν θέλει και πολύ να το πιστέψεις. Η κρίση, τα αδιέξοδα και η πίστη στο παρελθόν ενός «περιούσιου λαού» έχουν κάνει πραγματικότητα μια ιλαροτραγική φάρσα. Ενορχηστρωτής της, το πρόσωπο που ακούγεται ίσως περισσότερο από καθέναν άλλο αυτές τις μέρες.
Ο Αρτέμης Σώρρας, ο άνθρωπος που εμφανίστηκε ως ένας σύγχρονος «Μεσσίας» κραδαίνοντας την υπόσχεση ότι με 600 δισεκατομμύρια θα βάλει τέλος στο χρέος της Ελλάδας.
Γραφικός ή απλά επικίνδυνος; Η ψυχή του «Ελλήνων Συνέλευσις» είναι ένας πρώην ιδιοκτήτης παιδότοπου της Πάτρας ο οποίος επένδυσε στη συλλογική απελπισία. Δεν ήθελε και πολύ. Μια αθωωτική απόφαση του Η' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών του 2013 του έδωσε το έρεισμα που ζητούσε. «Ουδόλως αποδείχτηκε η ανυπαρξία του ανωτέρου χρηματικού ποσού ή η πλαστότητα των τίτλων που το ενσωματώνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η απόφαση. Ο Σώρρας, λοιπόν σύμφωνα με τους πιστούς του, είναι διαχειριστής ενός ποσού ύψους 600.000.000 δολαρίων που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρεία επενδύσεων με την επωνυμία Red Paartner Limited και εδρεύει στο Λονδίνο. Το ποσό έχει ενσωματωθεί σε έξι διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας εκάστου 100.000.000.000 δολαρίων, λήξεως το μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο Σώρρας προτίθεται να χορηγήσει το ανωτέρω ποσό στο ελληνικό κράτος υπό τη μορφή δανείου.

Εξώδικα στις Εφορίες από πιστούς του Σώρρα

Αποτέλεσμα, πολίτες που πίστεψαν στην ύπαρξη των χρημάτων, να αρχίζουν να στέλνουν εξώδικα προς τις κατά τόπους ΔΟΥ ζητώντας το συμψηφισμό των οφειλών τους με τα ομόλογα του αρχηγού του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις».
Και να που βρέθηκε εισαγγελέας να εγκαλέσει το ελληνικό κράτος γιατί δεν τα δέχεται. Εισαγγελέας της Θεσσαλονίκης διέταξε έρευνα σε βάρος του διοικητή του ΟΑΕΕ γιατί δεν γίνονταν δεκτά τα «ομόλογα Σώρρα» με τα οποία κατέφταναν πολίτες για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους!
Μετά το «θολό» τοπίο που δημιούργησε η απόφαση του Πλημμελλειοδικείου, μόνο ο Αρειος Πάγος θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει την υπόθεση. Στο πλαίσιο αυτό ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής, υπέβαλλε αίτηση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διερευνηθεί   η υπόθεση. «Ναί, είμαι ο πιο επικίνδυνος που υπάρχει για όλο το καθεστώς και όλους τους μηχανισμούς του. Εαν θέλετε στοιχεία και αποδείξεις, να σας τις δώσω επίσημα για να μην εκτίθεστε δημοσίως. Ζητήστε μου και θα σας δώσω εγώ στοιχεία, επικίνδυνα ζώα», ήταν το ειρωνικό σχόλιο του Σώρρα.

Η εμπλοκή Σώρρα στην υπόθεση της δολοφονίας της Θώμης Κουμπούρα

Το όνομα και η περίεργη δράση του Ατέμη Σώρρα ήρθαν στο προσκήνιο και μετά τη δολοφονία της άτυχης παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα στην Λαμία από τον Χρήστο Μπαλαντίνα . Ο δράστης πρωτοπαλίκαρο της οργάνωσης Σώρρα όπως μαρτυρούν άνθρωποι, κάμερες και τα γραπτά του στο facebook. Eνω οι πληροφορίες λένε ότι προσηλύτισε και την άτυχη Θώμη.
Ο Ατέμης Σώρρας «ενεπλάκη» εξαρχής στην υπόθεση της δολοφονίας όταν ανάρτησε στο facebook κείμενο για τον Μπαλαντίνα ενώ ακόμη εκείνος αναζητείτο ως ύποπτος.
Στο μακροσκελές και ασυνάρτητο κείμενο ο Αρτέμης Σώρρας περιέγραφε τον Μπαλαντίνα ως πρώην συνέλληνα ο οποίος επιχείρησε να αποσπάσει προσωπικά οφέλη από τη συμμετοχή στην οργάνωση ενώ είχε και περίεργες λεπτομέρειες για το τι έκανε ο Μπαλαντίνας ενώ είχε δολοφονήσει την Θώμη Κουμπούρα.
«Μυστικά» της οργάνωσης του Σώρρα αποκαλύπτει  εν τω μεταξύ σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα Mignatiou.gr ο Ελευθέριος Ρήνος ο οποίος τον Οκτώβριο του 2015 είχε καταγγείλει τον Σώρρα  για  εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου και ο Σώρρας είχε συλληφθεί στην Ρόδο.

Μα που βρήκε τα χρήματα ο Σώρρας; Με τη βοήθεια του ... Θεού Απόλλωνα

Σύμφωνα με όσα υποστήριζε ο Αρτέμης Σώρρας - τον οποίο φιλοξενούσαν ακόμη και μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί παραμονές εκλογών - πούλησε τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, και έτσι εξασφάλισε τρισεκατομμύρια. Απ' αυτά παραχωρεί τα 600 δισ. προκειμένου να ... αποπληρωθεί το χρέος της χώρας.
Αυτά βεβαίωνε και ο στενός συνεργάτης του  Ε.Λαμπράκης που έλεγε πως ο Σώρρας πούλησε τα ορισμένα πνευματικά δικαιώματα   που έχουν να κάνουν με μια πολύ υψηλή τεχνολογία» μια μυστική τεχνολογία καυσίμων(!) που γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες και πουλήθηκε στους Αμερικανούς έναντι 3 τρισ. δολαρίων!

Η επικίνδυνη ιδεολογία μιας «γραφικής» οργάνωσης 

Η επικινδυνότητα του Σώρρα και της οργάνωσής του έγκειται στο ότι κατάφερε με μοναδικό τρόπο να κρυφτεί πίσω και κάτω από τον χαρακτηρισμό «γραφικός» που του αποδίδουν οι άλλοι και να προχωρήσει στην εξάπλωση και τη δημιουργία ενός δικτύου. Όπως κάποτε είχε κάνει και η Χρυσή Αυγή.
Η οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις» βασίζεται σε δύο κομβικά στοιχεία που καθορίζουν εν πολλοίς και τον προσανατολισμό και την κατεύθυνσή της. Το πρώτο είναι ο προσωποκεντρικός της χαρακτήρας. Τα πράγματα εδώ είναι λίγο-πολύ προφανή. Σε αυτό το σημείο η οργάνωση του Σώρρα θυμίζει αρκετά τις παραθρησκευτικές σέχτες των ΗΠΑ.
Το δεύτερο είναι η ρητορική που επικαλείται τα κατώτερα αισθήματα της ανθρώπινης ύπαρξης, το ρατσισμό και τη συνωμοσιολογία. Όπως και η Χρυσή Αυγή, έτσι και η οργάνωση του Σώρρα αποτελεί ένα αποκύημα των τελευταίων χρόνων που έσπευσε να εκμεταλλευθεί τη φτωχοποίηση ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας που με δίψα αναζητούσε και αναζητά μια διέξοδο από την μνημονιακή καθημερινότητα. Εκτός από τους όρκους και τις τελετές, μέλη της οργάνωσης επιδίδονται σε ρεσιτάλ ρατσιστικού μίσους, διανθίζοντάς το με την κατασκευή εσωτερικών ή εξωτερικών εχθρών που απειλούν να πλήξουν τον αρχηγό της οργάνωσης και τους Έλληνες. Αξίζει να μνημονεύσουμε και τα λόγια του ίδιου του Σώρρα, ο οποίος, στις 18 Νοεμβρίου 2013, υποστήριξε ότι... ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δεν σκοτώθηκε, αλλά ζει ακόμη γιατί “τυχαία είναι εβραιόπουλο”. Προχώρησε δε σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον σκοτωμένο νέο και τη χαροκαμένη μητέρα του.
«Βέβαια… Εγώ θα σας πω αυτό: πρώτον οι σφαίρες πέσανε και βρήκαν τους κάλυκες, έχουμε τα έγγραφα που δηλώνει ότι οι σφαίρες αυτές δεν ανήκαν στον Ελληνικό στρατό. Δεύτερον δεν έγινε και τίποτα στο πανεπιστήμιο, όλο αυτό είναι μια ψεύτικη φούσκα, γιατί έτσι στήθηκε. Τα πάντα μας έχουν στημένα, όπως και με τον Αλέξη. Θυμάστε με τον Αλέξη; τον μικρό Αλέξη που σκοτώθηκε και κάποιος τον σημάδεψε; Εντελώς τυχαία, βρε παιδί μου, ο Αλέξης ζει. Εντελώς τυχαία ο Αλέξης ήταν εβραιόπαιδο. Εντελώς τυχαία η μάννα του είναι εβραία. Εντελώς τυχαία παππούδες, μάννα και όλοι μαζί πίνανε καφέ στην Εκάλη. Και κάηκε η Αθήνα για τον Αλέξη μωρέ; Δεν αφήνετε τις μαλακίες; Ο Αλεξάκος είναι εβραιόπαιδο και η μάννα του εβραία. Ούτε που έκλαψε, μια χαρά κηδεία. Σκοτώσαμε την Ελλάδα, γεμίσαμε το μαγαζί ένα σωρό φωτιές, τι να λέμε; Και τον Αλέξη τον γιορτάζουμε μαζί με την 17 Νοέμβρη. Για ποια 17 Νοέμβρη βρε παιδιά; Για τη τρομοκρατική οργάνωση τη δικιά τους;» είχε δηλώσει τότε.
Πολλοί είναι εκείνοι που πίσω από τη λατρεία για τις συνωμοσίες, τις απίστευτες θεωρίες και την εμμονή με την αρχαία Ελλάδα και τους όρκους βλέπουν το ύφος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...