Apple Park: Έτοιμο το όνειρο τεχνολογίας και αρχιτεκτονικής του Στιβ Τζομπς (Video)

Στις αρχές Απριλίου το όνειρο του Στιβ Τζομπς παίρνει σάρκα και οστά καθώς εγκαινιάζονται τα νέα γραφείaα της Apple, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, που έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από την πρόοδο των εργασιών.

Το νέο συγκρότημα στην κοιλάδα Santa Clara στο Σαν Φρανσίσκο θα ονομαστεί Apple Park, ενώ το αμφιθέατρο του θα ονομαστεί Steve Jobs Theater, προς τιμήν του ιδρυτή της εταιρίας.

Το Apple Park θα μπορεί να φιλοξενήσει 12.000 ανθρώπους και θα έχει θέσεις εργασίας, κέντρο επισκεπτών, ένα Apple Store, δημόσια καφετέρια, ένα τεράστιο fitness center για υπαλλήλους, ερευνητικές εγκαταστάσεις και ένα αμφιθέατρο 1000 θέσεων.


Η μετακόμιση στα νέα γραφεία θα διαρκέσει 6 μήνες, ενώ η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και η ολοκλήρωση μερικών μικρών κτηρίων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.Το Apple Park θα περιβάλλεται από γρασίδι και 9.000 ανθεκτικά στην ξηρασία δέντρα, ενώ όλη η εγκατάσταση θα ηλεκτροδοτείται κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενσωματώνοντας γι’ αυτό το σκοπό στη στέγη τού κυρίως κτηρίου, το οποίο έχει πάρει το παρατσούκλι Spaceship, φωτοβολταϊκά πάνελ συνολικής ισχύος 17 MW.
Το νέο Apple Park είναι το μεγαλύτερο κτήριο στον κόσμο, το οποίο χρησιμοποιεί φυσικό εξαερισμό και για αυτό το λόγο δεν θα έχει ανάγκη για ψύξη ή θέρμανση για 9 μήνες το χρόνο. Όπως ο ίδιος ο Τζομπς, ο οποίος είχε οραματιστεί το κτήριο, είχε δηλώσει: «Το νέο campus της Apple θα είναι το ωραιότερο κτήριο στον κόσμο και θα το επισκέπτονται για λίγες δόσεις έμπνευσης ακόμα και οι φοιτητές της αρχιτεκτονικής».


«Το όραμα του Τζομπς για την Apple θα μας εμπνέει για πολλά χρόνια ακόμα. Ελπίζουμε το Apple Park να αποτελέσει το εργαστήριο καινοτομίας των επόμενων γενεών», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος  της Apple Τιμ Κουκ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...