Γεννηματά: «Υποτακτικοί» Τσίπρας και Μητσοτάκης

Άλλα μια χθεσινή τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά απέδειξε χθες ότι στο ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να τηρούν ίσες αποστάσεις από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα χθες η κυρία Γεννηματά μιλώντας στα Παραπολιτικά επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντάς τον λίγο-πολύ «υποτακτικό», αφού όπως είπε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε στη Γερμανία για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα για τα αυτιά της κυρίας Μέρκελ, όταν στην Ελλάδα δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόγραμμα.

«Και επειδή έχουμε ήδη έναν υποτακτικό, τον κ. Τσίπρα που έχει γίνει ο υποτακτικός του Σόιμπλε και τα έχει δώσει όλα, τι έχουμε να περιμένουμε; Τι περισσότερο μπορεί να δώσει ο κ. Μητσοτάκης»; ήταν η αποστροφή της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. “Η κυρία Γεννηματά, ως Υπουργός της Κυβέρνησης συνεργασίας Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, γνωρίζει πολύ καλά ότι οι αξιόπιστες σχέσεις με τους εταίρους της χώρας δεν είναι ένδειξη υποτακτικότητας” ήταν το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υποστήριξε πως υποτακτικοί υπάρχουν, αλλά όχι στη Νέα Δημοκρατία.
Στο στόχαστρο της κυρίας Γεννηματά μπήκε πάντως και ο Νίκος Φίλης και οι θέσεις που εξέφρασε αναφορικά με την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του κρέμεται» ήταν η απάντηση της κυρίας Γεννηματά που υποστήριξε ότι η λογική του πρώην υπουργού είναι κουτοπόνηρη στη λογική ότι «πρέπει να αθροίζουμε ακροατήρια, να πούμε και κάτι σε αυτό τον κόσμο που άρχισε να ξανακοιτάει πίσω το ΠΑΣΟΚ και σκέφτεται να γυρίσει στο σπίτι του». Αντίστοιχα αρνητικά ήταν πάντως και τα άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο κάλεσμα Φιλη. Ο εκπρόσωπος του κόμματος μάλιστα, έφτασε στο σημείο να «τρολάρει» τον πολιτικό έρωτα «Τσίπρα - Καμμένου» σε ανάρτησή του στο twitter.
Στο ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν με σχετική απαξία την πολιτική συμμαχία που είναι στα σκαριά μεταξύ του Ποταμιού και των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ, Διμαντοπούλου, Φλωρίδης και Ραγκούση. Η κυρία Γεννηματά υποστηρίζει στις δημόσιες παρεμβάσεις της ότι η ενότητα του χώρου επιτυγχάνεται μέσα από το σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ στο κομμάτι της ανανέωσης δείχνει τους γραμματείας των Τομέων του κινήματος που έχουν στελεχωθεί από παιδιά κάτω των 40 ετών με επαγγελματική εμπειρία και καλά βιογραφικά.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...