Φωνάζει ο Άδωνις για να κρυφτεί ο νοικοκύρης… στον Σηκουάνα!

Είναι Σάββατο πρωί… η είδηση της αποκάλυψης της εφημερίδας Documento, πως η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, εκτός από καλή νοικοκυρά είναι και «επενδυτής» ακινήτων στη Γαλλία, έχει ήδη προκαλέσει αναστάτωση στο στρατόπεδο της ΝΔ. Οι «επενδύσεις» που εμφανίζεται να έχει κάνει η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ, συμπίπτουν τυχαία με την περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συμπεριλάμβανε τη Μαρέβα στη δήλωση «πόθεν έσχες», επικαλούμενος, παρατύπως, διάσταση.

Την ίδια ημέρα, εντελώς τυχαία πάλι, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ομάδα τρολ της ΝΔ και οι γνωστοί-άγνωστοι, πρόθυμοι μεγαλοδημοσιογράφοι, ρίχνονται στη μάχη και «ανακαλύπτουν» οικογενειακό ταξίδι αναψυχής του Αλέξη Τσίπρα στη Γαλλία. (Σήμερα o Γαλλικός κολοσός L’ Oreal και ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός Rothchild επιβεβαίωσαν τις συναντήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό).
4 χρόνια χωρίς «ποθεν έσχες» της Μαρέβας
Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα με τη σειρά και ας πάμε πίσω στο μαγικό 2006. Η χώρα ζει ακόμα τα μεθεόρτια των Ολυμπιακών Αγώνων, του Ευρωπαϊκού της Εθνικής ποδοσφαίρου και -γιατί όχι- της πρωτιάς της Έλενας Παπαρίζου στη Eurovision. Πρωθυπουργός είναι για δεύτερη θητεία ο Κ. Καραμανλής και κανείς δεν υποψιάζεται καν πως ο αβάσταχτος «λογαριασμός» που μας αφήνει η μεταπολίτευση είναι έτοιμος να μας παραδοθεί από τα «γκαρσόνια» των Βρυξελλών.
Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς ο βουλευτής τότε της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποβάλλει δήλωση «πόθεν έσχες», όμως για πρώτη φορά μετά το γάμο του, δεν συμπεριλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Αντ’ αυτού στη δήλωση του επισυνάπτει ένα απλό σημείωμα, υπόψην των μελών της Επιτροπής, στο οποίο απλά αναφέρει πως «η σχέση του γάμου έχει κλονισθεί» και ενημερώνει πως οι σύζυγοι θα προχωρήσουν άμεσα στη διαδικασία συναινετικού διαζυγίου. Κάτι που δεν έγινε ποτέ…
Ο όρος «διάσταση» είναι απόλυτα κομβικός στην υπόθεση «Μareva Gate» και η λέξη-κλειδί όσον αφορά τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα επόμενα 4 χρόνια.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς της επιτροπής «Πόθεν Έσχες», μόνο σε περίπτωση διαζυγίου ο πολιτικός δεν είναι υποχρεωμένος να συμπεριλάβει και στοιχεία της/του συζύγου, καθώς κάθε πολιτικός που θα ήθελε να αποκρύψει περιουσιακά στοιχεία θα δήλωνε «εν διαστάσει».
Όπως συνεχίζει να παραθέτει με στοιχεία η εφημερίδα Documento, την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει τη δήλωση «πόθεν έσχες», εντελώς συμπτωματικά η Μαρέβα Γκραμπόφσκι συστήνει στη Γαλλία την εταιρεία «SCI PERSONAL VENTURES» με δηλωμένη έδρα το κοινό σπίτι με τον Κυριάκο στο Κεφαλάρι.
Ακριβώς 11 ημέρες αργότερα, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας αγοράζει 4 ακίνητα, με το ευτελές αντίτιμο του 1,5 εκατ. ευρώ, σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές του Παρισιού. Μεταξύ αυτών των ακινήτων και το ιστορικό σπίτι του Γάλλου φιλοσόφου του διαφωτισμού, Βολταίρου.
Ένα χρόνο αργότερα στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη απουσιάζει και πάλι το όνομα της συζύγου του, χωρίς όμως ακόμα να έχουν πάρει διαζύγιο (κάτι που τελικά δεν έγινε ποτέ), κάτι που είναι παράνομο σύμφωνα με τους κανονισμούς της επιτροπής «πόθεν έσχες». Λίγο αργότερα η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, συστήνει την εταιρεία ΜG Capital Advisors. Στη συγκεκριμένη εταιρεία μέλος του ΔΣ είναι ο…γνωστός και μη εξαιρετέος, πρώην σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος σήμερα ερευνάται για συμμετοχή στη Λίστα Λαγκάρντ και το παγκόσμιο σκάνδαλο φοροαποφυγής των Panama Papers.
Πώς να διαστρέψετε την πραγματικότητα για αντιπερισπασμό
Ας επιστρέψουμε στο προχθεσινό Σάββατο. Η κοινή γνώμη και οι χρήστες των social media αρχίζουν και καταλαβαίνουν πως η υπόθεση της Μαρέβας και οι ερευνητικές αποκαλύψεις του Documento, έχουν βάση. Ο Άδωνις Γεωργιάδης όμως είχε ήδη δώσει ήδη το παρασύνθημα, όπως έχει κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν (Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις 23 ερωτήσει μαζί με τον Πλεύρη στη Βουλή σχετικά με εξοπλιστικά συστήματα).
Δεκάδες τρολ που ανήκουν σε ομάδα υποστηρικτών του αντιπροέδρου της ΝΔ, ο πρώην διευθυντής του ΒΗΜΑ FM, Βασίλης Χιώτης και ο Άρης Πορτοσάλτε… με «τιτιβίσματά» τους στο twitter, «ανακαλύπτουν» ξαφνικά ταξίδι αναψυχής του Αλέξη Τσίπρα και της οικογένειάς του, στη disneyland. Ένα ταξίδι για το οποίο ήταν ενήμεροι τόσο η Ελληνική Πρεσβεία και η  γαλλική κυβέρνηση, όσο και η τράπεζα Rothchild, καθώς και οι υπεύθυνοι της εταιρείας L‘Οreal, με τους οποίους -σε εκείνο το ταξίδι- συμφωνήθηκε μια μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα.
Για τα συγκοινωνούντα δοχεία της διαπλοκής όμως δεν έχει καμία σημασία καθώς είναι εδώ και πολλά χρόνια σε… διάσταση με την αλήθεια.
Με τα σκάνδαλα της Siemens, της Novartis, του Ερίκος Ντυνάν, του ΚΕΕΛΠΝΟ και του πάρτι στην Υγεία, των θαλασσοδανείων και του Κήρυκα Χανίων, να σφίγγουν τον κλοιό, πρέπει να ανακαλυφθούν, ακόμα και να κατασκευαστούν Θέματα.
Φυσικά και δεν υπάρχει τίποτα παράνομο στο να κάνει προσωπικές επενδύσεις η σύζυγος ενός πολιτικού που θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Ο «Καίσαρας» Κυριάκος όμως είναι έκθετος καθώς παρατύπως δεν συμπεριέλαβε τα εκατομμύρια των επενδύσεων της συζύγου του σε δηλώσεις «πόθεν έσχες», 5 συνεχόμενων ετών.
Παράνομο άλλωστε δεν ήταν ούτε το σκάνδαλο του ινδάλματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Δεξιού υποψήφιου για τη Γαλλική Προεδρεία, Φρανσουά Φιγιόν όπου η γυναίκα του και όλο του το σόι ζούσαν εισπράττοντας αργομισθίες από το δημόσιο (σας θυμίζει κάτι;).
Βέβαια, όλα τα παραπάνω μπορεί να είναι θεωρίες συνομωσίας και απλά ο Βολταίρος να είχε χαρίσει το σπίτι, αυτοπροσώπως, στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη…
ΥΓ. Είναι απορίας άξιον πάντως πως σοβαροί κεντροδεξιοί, συνεχίζουν να ανέχονται να χαράσσουν την επικοινωνιακή πολιτική και να ξεφτιλίζουν έτσι την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης, σε αγαστή συνεργασία με το ΣΚΑΙ, συγκεκριμένα «συνεργαζόμενα» ειδησεογραφικά site και τον Βασίλη Χιώτη (ο οποίος θυμίζουμε αποπέμφθηκε από το ραδιόφωνο του ΒΗΜΑΤΟΣ όταν είχε «αποκαλύψει» πως το σπίτι που διαμένει Αλέξης Τσίπρας, το αγόρασε σε πλειστηριασμό όταν αυτοκτόνησε ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης του).
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...