Νέος πρόεδρος της Γερμανίας ο Σταϊνμάιερ έλαβε 931 ψήφους.

Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, εξελέγη σήμερα νέος πρόεδρος της χώρας με μεγάλη πλειοψηφία από την Ομοσπονδιακή Συνέλευση.
Στην ειδική συνεδρίαση που έγινε στο Ράιχσταγκ, στο Βερολίνο, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός έλαβε  931 ψήφους
υπέρ σε σύνολο 1.239 «μεγάλων εκλεκτόρων» και θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γερμανίας, στη θέση του Γιοάχιμ Γκάουκ που αποφάσισε να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα.
Η Ομοσπονδιακή Συνέλευση είναι ένα ειδικό σώμα που αποτελείται από τα μέλη της Μπούντεσταγκ και τους αντιπροσώπους των ομόσπονδων κρατιδίων.
Ο Σταϊνμάιερ θα αναλάβει επισήμως τα νέα καθήκοντά του στις 18 Μαρτίου.
πηγη 

Pushkov: η εκλογή θα ενισχύσει Steinmeier της δημοτικότητας του SPD σε βάρος της Μέρκελ

 


ΜΟΣΧΑ, 12 Φεβρουαρίου - RIA Novosti. Ρωσική γερουσιαστής Alexei Pushkov πιστεύει ότι η εκλογή του Frank-Walter Steinmeier, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα μπορούσε να ενισχύσει την τάση αύξησης της δημοτικότητας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), σε βάρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Σχετικά με αυτό το έγραψε στο microblog του στο Twitter.

Министр иностранных дел Германии Франк-Вальтер Штайнмайер. Архивное фото
Ο νέος πρόεδρος εξελέγη Γερμανίας Steinmeier
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, την Κυριακή εξελέγη πρόεδρος της Γερμανίας. Για την υποψηφιότητα της πολιτικής ψήφισαν 931 άτομα, είχαν υποβληθεί μόνο 1 000 239 έγκυρες ψήφους της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης των συμμετεχόντων. Για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο Σταϊνμάγερ έπρεπε να καλέσετε 631 ψήφους. Steinmeier, από την αρχή θεωρήθηκε κύριος υποψήφιος για την προεδρία. Ο νυν Πρόεδρος Joachim Gauck είπε νωρίτερα η άρνηση να θέσει υποψηφιότητα για μια νέα θητεία, εξηγώντας την ηλικία απόφαση - είναι τώρα 77 χρονών.
Επίσης, ο γερουσιαστής πρόσθεσε, "Steinmeier εκλογές - ένα συν για την Ευρώπη." Pushkov είπε ότι «αν Gauk μας οδήγησε βαθμολογίες, απαίτησε« μετάνοια », Steinmeier - για να ξεπεραστεί η σύγκρουση με τη Ρωσία."

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...