Μονογράφεται η σύμβαση για το Οικόπεδο 2

Μονογράφεται σήμερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την κοινοπραξία Total-Edison-ΕΛΠΕ η Σύμβαση Μίσθωσης για το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο Οικόπεδο 2, δυτικά της Κέρκυρας.
Η έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων περνάει πλέον σε άλλες διαστάσεις, καθώς για πρώτη φορά εισέρχονται σημαντικοί ξένοι επενδυτές, όπως είναι η Total και η Edison.

Θυμίζουμε ότι η σχετική απόφαση για την οριστική παραχώρηση της εν λόγω υποθαλάσσιας περιοχής είχε υπογραφεί στις 26 Οκτωβρίου του 2016 - ενώ εκκρεμούσε από τον Ιούλιο του 2015.
Αμέσως μετά τη μονογραφή της Σύμβασης, ο φάκελος θα προωθηθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Με την ολοκλήρωση αυτού του βήματος, θα ακολουθήσει η οριστική υπογραφή της από τα εμπλεκόμενα μέρη. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της φάσης των διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία Total-Edison-ΕΛΠΕ, ξεκινούν οι συζητήσεις με την Ελληνικά Πετρέλαια, η οποία έχει αναδειχθεί ήδη επιλεγείς αιτών για τη θαλάσσια περιοχή 10, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, προκειμένου να υπογραφεί η Σύμβαση Μίσθωσης.
Βούληση του υπουργείου Ενέργειας παραμένει οι εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς των ελληνικών Αρχών ως προς την υγεία και την προστασία του ανθρώπινου δυναμικού, τη δημόσια ασφάλεια και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.
ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...