Έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι

Μια υπάλληλος τραυματίστηκε στο Παρίσι από έκρηξη που σημειώθηκε αφού άνοιξε έναν φάκελο στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.
Επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στα γραφεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Παρίσι, ανέφερε η αστυνομία.
Ενήμερη για το περιστατικό η Κριστίν Λαγκάρντ

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ καταδίκασε την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι ως «δειλή πράξη βίας».
Η έκρηξη, μετά το άνοιγμα μιας επιστολής, «τραυμάτισε έναν από τους εργαζόμενούς μας», δήλωσε η Λαγκάρντ σε ανακοίνωση.
«Καταδικάζω αυτή τη δειλή πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεχίσουμε τη δουλειά μας σύμφωνα με την εντολή μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις γαλλικές αρχές για να διερευνήσουμε το συμβάν και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του προσωπικού μας», δήλωσε η Λαγκάρντ.
«Επίθεση» χαρακτήρισε την έκρηξη ο Φρανσουά Ολάντ
Η έκρηξη ενός «παγιδευμένου πακέτου» σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι είναι «μια επίθεση» που δείχνει πως «είμαστε πάντα στο στόχαστρο», δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο μιας επίσκεψης στην Τουλόν (νοτιοανατολικά).
Η έκρηξη αυτή προκάλεσε έναν τραυματία που βρίσκεται «μεταξύ ζωής και θανάτου», πρόσθεσε ο Ολάντ. Η αστυνομική διεύθυνση είχε κάνει αρχικά λόγο για έναν ελαφρά τραυματία. Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...