Ο Σόιμπλε επικρίνει Γκάμπριελ για τη στήριξή του στην Ελλάδα

  • Ενοχλημένος ο γερμανός υπουργός από τον Γκάμπριελ
  • «Το μήνυμα του Γκάμπριελ δεν βοηθάει την Ελλάδα»
  • Επαναφέρει ζήτημα Grexit
  • Έμμεση στήριξη σε Ντάισελμπλουμ
Σε… γνώριμο ρόλο επέστρεψε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επαναφέροντας για μία ακόμα φορά το ζήτημα της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη,
ως απάντηση στις δηλώσεις στήριξης του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στη χώρα μας.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τις δηλώσεις του Γκάμπριελ κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, κατά την οποία αναγνώρισε τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης, επισήμανε την ανάγκη μεγαλύτερης οικονομικής βοήθειας, και την ίδια στιγμή τόνισε ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.
«Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη μόνο με ανταγωνιστική οικονομία»
Όλα αυτά δεν άρεσαν ιδιαίτερα στον Σόιμπλε, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, δήλωσε ενοχλημένος, καθώς οι δηλώσεις Γκάμπριελ «πηγαίνουν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση».

«Η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη μόνο αν διαθέτει ανταγωνιστική οικονομία. Το μήνυμα του Γκάμπριελ δεν βοηθάει την Ελλάδα» ανέφερε ο Σόιμπλε. Όπως παρατήρησε, η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο, αλλά εφόσον δεν αξιοποιεί το χρόνο που διαθέτει για μεταρρυθμίσεις, η στήριξή της είναι λάθος.
«Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της»
«Το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι κυρίως τα λεφτά, αλλά τα λεφτά να χρησιμοποιούνται με τον ορθό τρόπο» επέμεινε ο Σόιμπλε, καλύπτοντας εμμέσως τον Γερούν Ντάισελμπλουμ για τις δηλώσεις του για τις χώρες του Νότου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γερμανός υπουργός, η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της… Η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει τον «ασθενέστερο», αλλά η βοήθεια δεν μπορεί να είναι βαρέλι δίχως πάτο.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...