«Δεν παραιτούμαι, συνεχίζω», λέει ο Φιγιόν - Δεν κρατείται η σύζυγός του

Αρνείται να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της γαλλικής προεδρίας ο Φρανσουά Φιγιόν, με αφορμή νέα δημοσιεύματα και εξελίξεις για την υπόθεση της συζύγου του.
«Πολλοί από το κοντινό μου περιβάλλον έκαναν λόγο για πολιτική δολοφονία. Πρόκειται όμως για δολοφονία των προεδρικών εκλογών», ανέφερε ο ίδιος σε έκτακτη συνέντευξη τύπου και πρόσθεσε: «Θα καταθέσω στους δικαστές στις 15 Μαρτίου και θα τους πω την αλήθεια.
Αλλά αυτοί δεν αναγνωρίζουν τα γεγονότα, δεν έχω καταχραστεί το δημόσιο χρήμα».
«H Γαλλία είναι πιο μεγάλη από τα λάθη μου», δήλωσε ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς και πρόσθεσε: «Για εσάς πρόκειται. Θα είμαι στο ραντεβού που μας δίνει η δημοκρατία για να αποφασίσουμε το κοινό μας μέλλον. Είμαι απόλυτα αποφασισμένος να υπηρετήσω τη Γαλλία. Μην ξεγελιέστε, μην αφήνετε κανέναν να επηρεάσει την επιλογή σας. Η επιθυμία μου να σας υπηρετήσω είναι μεγαλύτερη από τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον μου. Εγώ δεν θα υποχωρήσω, δεν θα παραδοθώ», κατέληξε, καλώντας τους πολίτες να τον ψηφίσουν.
Την ίδια στιγμή, λανθασμένη φαίνεται πως ήταν η είδηση για κράτηση και ανάκριση της Πενέλοπε Φιγιόν. Ο δημοσιογράφος Μισέλ Ντελεάν, ο οποίος είχε αναφέρει αρχικά μέσω του Twitter ότι η σύζυγος του πολιτικού ανακρίνεται σχετικά με κατηγορίες σε βάρος της για αργομισθία, δημοσιοποίησε αργότερα στο Twitter μια διόρθωση, στην οποία αναφέρει πως η πληροφορία του διαψεύσθηκε από δικαστική πηγή.
Η Πενέλοπε Φιγιόν βρίσκεται στο σπίτι της οικογένειας και είναι καλά, δήλωσε πηγή από το περιβάλλον του ζευγαριού, όπως σχολιάζει η Le Figaro.
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...