O Μεϊμαράκης πυροδότησε βόμβα μεγατόνων: Ο Μητσοτάκης είναι τζάμπα μάγκας (βίντεο)

«Τζάμπα μάγκα» χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το «όχι» που αποφάσισε να πει στο σύνολο των νέων μέτρων, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ερωτηθείς σε πηγαδάκι με κοινοβουλευτικούς συντάκτες για το «όχι» της ΝΔ που προανήγγειλε χθες Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο Β. Μεϊμαράκης σχολίασε πως πρόκειται για στάση εκ του ασφαλούς με δεδομένο ότι η συμπολίτευση διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο Β. Μεϊμαράκης υπενθύμισε, μάλιστα, ότι όταν ήταν εκείνος πρόεδρος της ΝΔ το κρίσιμο Σεπτέμβρη του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέθετε πλειοψηφία και υπήρχε κίνδυνος Grexit σε περίπτωση που δεν έλεγε «ναι» στη συμφωνία.
«Τώρα είναι τζάμπα-μαγκιά να λες όχι» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η στάση του έχει δικαιωθεί.
Ο Β. Μεϊμαράκης πήρε, όμως, αποστάσεις και από τη γραμμή του κ. Μητσοτάκη κατά κάθε συνομιλίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και επέμεινε στην εθνική συνεννόηση.
Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι δεν αποδέχτηκε την πρότασή του για συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.
Η πρωτοφανώς σκληρή δήλωση του πρώην προέδρου της ΝΔ και εκφραστή του καραμανλικού στρατοπέδου στα εσωτερικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται σε μία χρονική συγκυρία που οι γαλάζιοι συσχετισμοί έχουν διασαλευθεί και εκτιμάται πως εισάγουν τη ΝΔ σε έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας.
Δεν είναι λίγα τα στελέχη εκείνα που εκτιμούν πως μετά την άρνηση υπερψήφισης της εφάπαξ 13ης σύνταξης, η ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σύρεται σε νέα αντικοινωνικά μονοπάτια, μέσα από την παγίδα της καταψήφισης του συνόλου των μέτρων που θα έρθιουν στη Βουλή, αφού σε αυτά θα εντάσσονται και πολλά μέτρα ελάφρυνσης για τους πολίτες.
Η απάντηση Μεϊμαράκη επί της ουσίας απευθύνεται όχι μόνο στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στο σκληροπυρηνικό τμήμα της ΝΔ, το οποίο είχε ταχθεί κατά της ψήφισης της συμφωνίας του Ιουλίου επί των ημερών του στο τιμόνι της ΝΔ, όπως διαβεβαίωσε σχετικά σήμερα και ο Μάκης Βορίδης.
Οι σχέσεις εξάλλου του καραμανλικού μπλοκ με την ηγεσία ουδέποτε ήταν καλές, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν επιδεινωθεί σημαντικά, μετά και το οργισμένο τηλεφώνημα Καραμανλή στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο για τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές αλλά κυρίως για τις επιθέσεις του Αντιπροέδρου του, Άδωνι Γεωργιάδη στον Κώστα Καραμανλή και την περίοδο διακυβέρνησής του.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...