Η όμορφη πλευρά της Πορτογαλίας κρύβεται στο Πόρτο (pics)

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, το Πόρτο, έχει τόσες ομορφιές που κάνει τον επισκέπτη να μην χορταίνει τα αξιοθέατα και τις ατελείωτες βόλτες! Τοποθετημένη κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Ντούρο, στα βόρεια της χώρας, είναι ένα από τα παλαιότερα Ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1996.

Πρώτο στη λίστα με τα πράγματα που έχεις να κάνεις είναι η βόλτα στο ποτάμι! Παραδοσιακά κτίρια σε διάφορα χρώματα με λουλούδια στα μπαλκόνια, τουριστικά στέκια για καφέ και φυσικά ατελείωτη περατζάδα θα σε μαγέψουν. 
Η γέφυρα Dom Luís I αποτελεί ένα αξιοθέατο… που θα σου μείνει ανεξίτηλο. Είναι η γέφυρα που συνδέει την πόλη του Πόρτο με τη Vila Nova de Gaia, ενώ το πάνω μέρος της είναι για πεζούς. Όπως είναι φυσικό, η θέα του ποταμού και της Παλιάς Πόλης από εκεί είναι εξαιρετική, ενώ η ίδια η γέφυρα έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το IGESPAR.
Πόρτο χωρίς βόλτα στο ιστορικό κέντρο, δεν γίνεται!  Θα περιπλανηθείς στα μεσαιωνικά του σοκάκια νιώθοντας πως βρίσκεσαι σε άλλη εποχή, θα βρεις μνημεία και αξιοθέατα από τη μεσαιωνική εποχή, αλλά και από τη μοντέρνα.
Ανάμεσα στα σημαντικά της περιοχής, θα «ανακαλύψεις» την Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, ένα από τα πιο εξαίσια δείγματα γοτθικής αρχιτεκτονικής του Πόρτο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης, την Praça da Ribeira, τη μικρή πλατεία στην καρδιά της Ribeira, της πιο παλιάς γειτονιάς του Πόρτο.
Στην «αντίπερα όχθη», αξίζει να γνωρίσεις τη μοντέρνα πλευρά του Πόρτο. Στη Gaia, θα συναντήσεις το Μέγαρο Μουσικής της πόλης, το εμπορικό κέντρο El Corte Inglés και πολλά μαγαζιά που θα σε εντυπωσιάσουν.
Χαλάρωσε στο Parque da Cidade, στον πράσινο πνεύμονα του Πόρτο, σε 83 εκτάρια πράσινων εκτάσεων και για το τέλος μυήσου στην αυθεντική γεύση του κρασιού. Το Πόρτο φημίζεται για τον οίνο του, το οποίο χωρίζεται σε 3 κατηγορίες, στο λευκό White Port, στο κόκκινο Ruby Port και στο Tawny Port που φτιάχνεται από κόκκινα σταφύλια και ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια.
Το Vintage Port είναι ίσως το πιο σημαντικό κρασί, το οποίο παράγεται 3 φορές στα 10 χρόνια και για να απολαύσεις όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να εξερευνήσετε τα wine bar της πόλης!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...