Παραδόθηκε ο «πανόπτης» στο ΕΣΡ – Το σχόλιο του Ν. Παππά στο twitter

  • Στη νέα πλατφόρμα θα καταγράφεται το πρόγραμμα δώδεκα τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας
  • H web πλατφόρμα κοστίζει 59.000 ευρώ
  •  Το προηγούμενο σύστημα κόστισε 1εκ€ και δεν λειτούργησε ποτέ
Στα «χέρια» του ΕΣΡ παραδόθηκε, μετά από σχετικό διαγωνισμό, ο «πανόπτης». Με τη νέα υπηρεσία, οι ερευνητές του «πανόπτη» θα έχουν τη δυνατότητα να μελετούν το πρόγραμμα ευρείας γκάμας τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Έτσι, το ΕΣΡ αποκτά τη δυνατότητα ενδελεχούς εποπτείας του μεταδιδόμενου ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος, με συνέπεια την άμεση επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων σε περίπτωση παραβίασης της νομοθεσίας.
Στη νέα πλατφόρμα θα καταγράφεται το πρόγραμμα δώδεκα τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας (Αττική) καθώς και δώδεκα ραδιοσταθμών της Αττικής. Η υπηρεσία θα είναι ενεργή σε μόνιμη βάση και θα λειτουργεί από οποιοδήποτε υπολογιστή ή συσκευή μέσω διαδικτύου. Το αρχείο του 24ωρου προγράμματος κάθε σταθμού θα απομαγνητοφωνείται και θα κατηγοριοποιείται.
«H web πλατφόρμα κοστίζει 59.000 ευρώ. Το προηγούμενο σύστημα κόστισε 1 εκατ. ευρώ και δεν λειτούργησε ποτέ αποτελεσματικά», σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο twitter.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...