Σοκ και δέος: Η Αμερική «δείχνει τα δόντια» της - Δοκιμάζει διηπειρωτικό πυρηνικό πύραυλο (Photos)

Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ, οι οποίες εκτόξευσαν έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Minuteman III, ο οποίος έχει τη δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων, από τη βάση Βάντεμπεργκ στην Καλιφόρνια.
«Η δοκιμή αυτή ήταν μια σημαντική επίδειξη της εθνικής ικανότητας απόκρουσης πυρηνικού κινδύνου», δήλωσε ο διοικητής της βάσης, συνταγματάρχης Τζον Μος, προσθέτοντας ότι «τέτοιες δοκιμές είναι απαραίτητες για την εκτίμηση της αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας των λειτουργικών πυρηνικών συστημάτων μας».

Η εκτόξευση του Minuteman έρχεται σε μια στιγμή που οι εντάσεις στις σχέσεις ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας «χτυπάν κόκκινο», με την Πιονγκγιάνγκ να απειλεί με «πυρηνικό αφανισμό» την Αμερική και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να στέλνει αεροπλανοφόρο και πυρηνικά εξοπλισμένο υποβρύχιο στην «πόρτα» του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Σημειώνεται ότι ειρηνιστικές οργανώσεις καταδίκασαν την εκτόξευση του πυραύλου από τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι διπλωματία, αντί στρατιωτικών προκλήσεων και ότι οι απειλές το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυξάνουν δραματικά τον κίνδυνο «ατυχήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...