ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ! ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-3

Οι «πράσινοι» χτύπησαν δις στο τέλος! Δεν παράτησαν ένα ματς, που στο 67ο λεπτό ήταν στο 2-1 εις βάρος τους. Αντίθετα, κόντρα στις προβλέψεις όλων βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και γύρισαν «από την κόλαση στον παράδεισο». Με δύο γκολ στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης πήραν πανάξια μια νίκη (2-3) που τους έφερε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ και τους γλίτωσε από την καλοκαιρινή αγγαρεία να παίζεις επίσημο παιχνίδι στο β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ στις 15-16 Ιουλίου.

Ο ΠΑΟΚ  αυτοκτόνησε και έκλεισε με το χειρότερο τρόπο μια καλή και γεμάτη (58 αγώνες) σεζόν. Με νίκη θα ήταν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, βρέθηκε κοντά στο στόχο του, αλλά στο τέλος ξέμεινε από δυνάμεις και το πλήρωσε ακριβά χάνοντας το καλό εισιτήριο για την Ευρώπη.
ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ
Οι πολλές απουσίες που είχαν και οι δύο ομάδες υποχρέωσαν τον Βλάνταν Ίβιτς και το Μαρίνο Ουζουνίδη σε αναγκαστικές αλλαγές στα αρχικά σχήματα με τα οποία ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ξεκίνησαν τον αγώνα.
Ο Σέρβος τεχνικός παρέταξε τον ΠΑΟΚ με ένα «4-2-3-1», τον Μπρκιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Κίτσιου και Λέοβατς στα δύο άκρα και τους μοναδικούς διαθέσιμους στόπερ, Κρέσπο και Πούγγουρα, να συμπληρώνουν την αμυντική τετράδα. Ο Εβγέν Σάχοφ, που επέστρεψε από τιμωρία, πήρε θέση μαζί με τον Τσίμιροτ στη μεσαία γραμμή, ο Μπίσεσβαρ σε ρόλου «δεκαριού» και στα δύο άκρα της επίθεσης ξεκίνησαν οι Πέδρο Ενρίκε (δεξιά) και Ουάρντα (αριστερά).
Με «4-4-2» παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Έλληνας προπονητής του, που επέλεξε τους Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπή, Κουρμπέλη και Χουλτ τετράδα στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ο Βιγιαφάνες ήταν στο δεξί άκρο, ο Λουν στο αριστερό, με τους Ρέις και Μαρινάκη στο κέντρο. Μόλινς και Κλωναρίδης ήταν οι δύο προωθημένοι των «πράσινων».
ΔΥΟ ΩΡΑΙΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ 45ΛΕΠΤΟ
Στο 3’ η γκάφα του Μπρκιτς δεν κόστισε στον ΠΑΟΚ. Η μπάλα από την σέντρα του Κουλιμπαλί κόντραρε στον Πούγγουρα, πήρε πορεία προς το τέρμα, με τον Σέρβο τερματοφύλακα να αιφνιδιάζεται, αλλά να καταφέρνει να την μπλοκάρει πριν αυτή περάσει τη γραμμή!
Ο «Δικέφαλος» μπορεί να είχε την κατοχή, αλλά και τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία την έχασαν οι πράσινοι στο 13’ με την καρφωτή κεφαλιά του Μόλινς, που έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι της ασπρόμαυρης εστίας.
Κόντρα σ’ ότι είχαμε δει μέχρι το πρώτο εικοσάλεπτο, ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να προηγηθεί με την γκολάρα του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός με τρομερό βολέ έστειλε την μπάλα να «καρφωθεί» στο παράθυρο του Βλαχοδήμου και να γίνει το 1-0 (20’).
Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν το ίδιο εντυπωσιακή. Επτά λεπτά αργότερα, ο Κλωναρίδης έφυγε από τον Πούγγουρα και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Μπρκιτς ισοφαρίζοντας σε 1-1 (27’).
Το β’ μέρος ξεκίνησε χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στην εικόνα του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή, να πιέζει και την πρώτη μεγάλη στιγμή, με το δοκάρι του Πέδρο Ενρίκε στο 57ο λεπτό ύστερα από την καταπληκτική κάθετη πάσα του Ουάρντα. Στο 62’ ο Μπίσεσβαρ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Βλαχοδήμου, στον οποίο πέντε λεπτά αργότερα θέλησε να γυρίσει την μπάλα ο Κουτρουμπής χωρίς να δει τον Πέδρο Ενρίκε, ο οποίος παραμόνευε και αφού ντίμπλαρε και τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού έκανε το 2-1 (67’).
Τα πράγματα γύρισαν… Τούμπα μέσα σε δύο λεπτά για τον ΠΑΟΚ. Αρχικά, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 2-2 με την κοντινή προβολή του Λουντ (79’) και δύο λεπτά αργότερα (81’) στη Νέα Σμύρνη η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τον Αραούχο.
Ο «Δικέφαλος» είχε μπροστά του δέκα – δεκατρία λεπτά για να ψάξει και να βρει το γκολ που θα τον έστελνε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κεφαλιά του Κουλούρη (89’) πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Παναθηναϊκού, που βρήκε τις δυνάμεις να βγει στην κόντρα και να «χτυπήσει» στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μόλινς, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 3-2!
MVP: Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης ήταν ο κορυφαίος των νικητών. Αυτός που κράτησε όρθιο τους «πράσινους» ισοφαρίζοντας σε 1-1, αυτός που πολλές φορές προκάλεσε μόνος του πονοκέφαλο στην άμυνα του ΠΑΟΚ.
Στο ύψος του: Ο Πέδρο Ενρίκε ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του ΠΑΟΚ, πέτυχε ένα γκολ, είχε ένα δοκάρι, ενώ από την στιγμή που βγήκε από το γήπεδο οι ασπρόμαυροι έχασαν πολλά στην επίθεσή τους.
Ο αδύναμος κρίκος: Ο Ζέλικο Μπρκιτς δεν πλήρωσε ακριβά τόσο τη λάθος επέμβαση στο 3ο λεπτό, όσο και την στραβοκλωτσιά του στο 43’ όταν πιέστηκε και χάρισε την μπάλα στο Μόλινς, με τον Σουηδό από πλάγια θέση να μη σκοράρει. Ηταν ο μοιραίος του ΠΑΟΚ.
Η γκάφα: Ευτυχώς για τον Μπρκιτς, που υπήρξε ο Κουτρουμπής, που με το παιδικό λάθος, στην προσπάθεια να γυρίσει την μπάλα στο Βλαχοδήμο, χάρισε το γκολ στον Πέδρο Ενρίκε με το οποίο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-1.
Το στραγάλι: Ο Καλογερόπουλος μέχρι το 72' δεν είχε την πολύ δύσκολη φάση, επιδίωξε με τις πολλές κίτρινες κάρτες να κρατήσει το ματς, που πήγε στο ξύλο και στη δύναμη, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για το χτύπημα εκτός φάσης του Κουρμπέλη πάνω στον Πέδρο Ενρίκε, ζητώντας την αποβολή του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, που αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. Μέχρι τότε είχε κατορθώσει, με τα πολλά ανούσια σφυρίγματά του, να ξεσηκώσει πολλές φορές την κερκίδα της Τούμπας.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Παναθηναϊκός των πολλών και σημαντικών απουσιών στάθηκε όρθιος μέσα στην Τούμπα και οι παίκτες τους δικαιολογημένα πανηγύρισαν με την ψυχή τους μια νίκη που την ήθελαν πάρα πολύ. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε δύο φορές, είχε ένα δοκάρι, αλλά στο τέλος κατέρρευσε.
ΠΑΟΚ (Βλ. Ιβιτς): Μπρκιτς, Κίτσιου, Κρέσπο, Πούγγουρας, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (77’ Κάνιας), Ουάρντα (88’ Χαρίσης), Πρίγιοβιτς (67’ Κουλούρης).
Παναθηναϊκός (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί (43’ Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Χουλτ, Ρέις (49’ Χατζηγιοβάνης), Μαρινάκης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (88’ Πίσπας), Μόλινς, Κλωναρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...