Φίλιππος Πλιάτσικας στο Ραδιόφωνο 24/7: Η EMI ήθελε να διώξει τους Πυξ Λαξ

Μια εκ βαθέων συνέντευξη-αναδρομή στην ελληνική ροκ έδωσε ο γνωστός μουσικός στην εκπομπή "Ένα μύθο θα σας πω" με τον Ηλία Μπενέτο
Από το Μενίδι, και τα εφηβικά συγκροτήματα στα υπόγεια της δυτικής Αττικής στις «Παλιές Αγάπες», το «Πούλα με» και τους χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας ήταν το Σάββατο καλεσμένος στην εκπομπή "Έναν μύθο θα σας πω" με τον Ηλία Μπενέτο στο Ραδιόφωνο 24/7, όπου ξεδίπλωσε την ιστορία των «Πυξ Λαξ» και μίλησε για τη σύγχρονη ελληνική ροκ σκηνή.

Όπως είπε, όλα άρχισαν από Μενίδι Αττικής. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας ήταν γειτονόπουλα. Μαζί τους και ο Μάνος Ξυδούς, αλλά και πολλοί άλλα παιδιά που ήθελαν να εκφράσουν και να εκφραστούν.
«Τα συγκροτήματα πολλά, με διαφορετικές μουσικές, παίζαμε στα υπόγεια και σε διαμερίσματα. Μέχρι και φωτιά βάλαμε σε σπίτι γιατί δεν ξέραμε να ανάψουμε το τζάκι» είπε.
Μέσα από χαμόγελα και αναμνήσεις, η συζήτηση φτάνει στο τελικό σχήμα και στην πρώτη δισκογραφική δουλειά το 1989. «Με στέλνεις» τραγούδησαν οι «Πυξ Λαξ» και έστειλαν το συγκρότημα στην κορυφή.
«Είπαμε και άλλα 11 τραγούδια» είπε ο Φίλιππος. «Ο Μάνος άκουσε τα άλλα και δεν του άρεσαν», πρόσθεσε, «αλλά δεν είχαμε λεφτά για να τα ξαναγράψουμε» συμπλήρωσε.
Γελώντας πια, μετά από χρόνια, αποκάλυψε ότι η δισκογραφική εταιρεία EMI ήθελε να τους διώξει αλλά τους κράτησε ο Ξυδούς, ο οποίος εργαζόταν εκεί.
Σημείωσε ότι το συγκρότημα το αγκάλιασε μια μεγάλη μερίδα κόσμου γιατί είχε μουσικές που μπορεί να είχαν ηπειρώτικα στοιχεία που έφταναν μέχρι τους Pink Floyd.
«Διασκευάσαμε λαϊκά τραγούδια, όπως το ''Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα'' του Στράτου Διονυσίου χωρίς μπουζούκι θέλοντας να δείξουμε πως ένα λαϊκό τραγούδι μπορεί να μην έχει το βασικό όργανο, το μπουζούκι» είπε ο Πλιάτσικας. «Ήμαστε τρεις διαφορετικοί άνθρωποι, ο καθένας είχε το δικό του στιλ. Εάν ακούσει κάποιος έναν δίσκο, καταλαβαίνει ποιος έγραψε το κάθε τραγούδι. Όμως υπήρχε συγκερασμός και στις συναυλίες, άκουγες μεν τρεις διαφορετικούς ανθρώπους αλλά βγαίναμε ως συγκρότημα» συνέχισε.
Μιλώντας για τη μεγάλη επιτυχία «Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο» είπε ότι η Δήμητρα καραμπελοπούλου, μουσικός που ήταν μαζί τους τότε, του έκανε δώρο ένα βιβλίο. Όταν το διάβασε, έκανε συρραφή και έφτιαξε το συγκεκριμένο τραγούδι.
Ο ίδιος άρχισε να τραγουδά από το 1996. «Κρατούσα απόσταση ασφαλείας από τα μικρόφωνα» είπε χαμογελώντας, ενώ για την τεράστια επιτυχία του συγκροτήματος είπε ότι δεν το περίμενε.
«Είχαμε όνειρα, αλλά να γεμίσουμε ένα θέατρο, να ζούμε από τη μουσική μας όχι. Όταν όμως σε μια συναυλία στο Λονδίνο ήταν 2.500 άνθρωποι και ήρθαν έφιπποι αστυνομικοί να δουν τι κάνουν εκεί οι τρελοί Έλληνες, τότε κατάλαβα». Πρόσθεσε ότι πέρασε πολύς καιρός για να συνειδητοποιήσει την επιτυχία αλλά και να τη διαχειριστεί.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν θα άλλαζε κάτι αν μπορούσε, απάντησε αρνητικά και ότι είναι ευγνώμων για την πορεία του.

Για τις συνεργασίες του

Στη συνέχεια ο Φίλιππος Πλιάτσικας μίλησε για τη Χάρις Αλεξίου, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη τραγουδίστρια, αλλά γράφει και πολύ ωραία τραγούδια.
«Πολύ μεγάλος άνθρωπος, με πολύ μεγάλα κότσια, από τους μεγαλύτερους μάγκες που έχω γνωρίσει» είπε για τον Δημήτρη Μητροπάνο. «Ήταν αληθινός άνθρωπος» πρόσθεσε.
Με μουσικό «χαλί» το τραγούδι «Θέλω ακόμα μια βόλτα» που ερμήνευσε με την Ελεονόρα Ζουγανέλη, ο Πλιάτσικάς είπε πως την αγαπά πάρα πολύ.
Για τον Βασίλη Καρρά είπε ότι είναι ένας λαϊκός τραγουδιστής που συνεχίζει τη γενιά του Στράτου Διονυσίου. Πρόσθεσε ότι οι στίχοι που γράφει είναι άμεσοι.
Χαρακτήρισε ως «ταλέντα» τα μέλη του συγκροτήματος «Δραμαμίνη» από τη Δράμα, σημειώνοντας πως είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη χρονική περίοδο.
Σημειώνεται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, θα κυκλοφορήσει ο καινούριος δίσκος του  Φίλιππο Πλιάτσικα με τίτλο «Βάλε Φωτιά». Από την 1η Ιουλίου, ο γνωστός μουσικός θα αρχίσει τις περιοδείες του με πρώτο σταθμό την Κέρκυρα.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Φίλιππου Πλιάτσικα στο Ραδιόφωνο 24/7
.. news247Ιουνίου 03 2017 19:40

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...