Έφτασε στα Χανιά η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη-Η Κρήτη αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - Σήμερα η ταφή του (pics&vid)

Έφτασε σήμερα στα Χανιά, μέσα σε κλίμα πένθους και συγκίνησης, η σορός του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών.
Η σορός του εκλιπόντα έφτασε στην Κρήτη με στρατιωτικό αεροσκάφος C130, το οποίο προσγειώθηκε στις 08:20 στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης».
( Στην κρητική γη αναπαύεται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης-Video )

Μέσα στο αεροσκάφος βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και στενοί συνεργάτες του εκλιπόντα.
Νωρίτερα, με πολιτικό αεροσκάφος είχαν φθάσει στα Χανιά, η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλα μέλη της οικογένειας βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.
Την σορό του Κ. Μητσοτάκη μετέφεραν από το στρατιωτικό αεροσκάφος βρακοφόροι με πένθιμη στολή, ενώ γυναίκες με την παραδοσιακή στολή της Κρήτης κρατούσαν λουλούδια.
Στο αεροδρόμιο Χανίων βρέθηκαν οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φίλοι της οικογένειας.
Μετά την απόδοση τιμών από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, σχηματίσθηκε τιμητική πομπή εν μέσω χειροκροτημάτων, και η σορός μεταφέρθηκε στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη συνοικία Χαλέπα όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις 3  το μεσημέρι.
Χιλιάδες πολίτες της Κρήτης έσπευσαν στην Αγία Μαγδαληνή στη Χαλέπα, όπου το βράδυ της Τετάρτης έφθασε η σορός του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με μεταγωγικό αεροσκάφους C-130. Την υποδέχθηκαν μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, τέσσερις μαυροφορεμένες γυναίκες και άνδρες με την πένθιμη ενδυμασία των Σφακίων.

Διαβάστε επίσης

Στην εκκλησία υπήρξε άγημα του στρατού ξηράς, του ναυτικού και της αεροπορίας που απέδωσε τιμές. Η πομπή κατέληξε στις 21:00 στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας όπου πραγματοποιήθηκε αγρυπνία.
1
(Πηγή: Νέα Δημοκρατία)
4148213
(Πηγή: Eurokinissi)
Η σορός τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, όπως συνέβη και την Τετάρτη στη Μητρόπολη Αθηνών, και ακολούθησε αγρυπνία. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρίκα, στο κοιμητήριο του Αργουλιδέ στα Χανιά, στις 17:00, ενώ θα προηγηθεί τρισάγιο στις 13:30.
1 copy copy copy copy
(Πηγή: Νέα Δημοκρατία)
Ο τάφος του ζεύγους Μητσοτάκη βρίσκεται σε ένα μικρό, ολοπράσινο κοιμητήριο με θέα που ξεπερνά τον κόλπο της Σούδας και χάνεται στον ορίζοντα του Κρητικού πελάγους.
Στο Δημοτικό Νεκροταφείο του Αργουλιδέ, στο Ακρωτήρι Χανίων είναι όλα έτοιμα από την Τρίτη για να γίνει η υποδοχή της σορού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η επιλογή του σημείου κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, όπως αναφέρει το zarpanews.gr. Εκτός από το προνομιακό τοπίο, εκεί, χωμένο μέσα στα βράχια, βρισκόταν ένα μικρό εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού, το οποίο αποφάσισε να «υιοθετήσει» τιμώντας την μητέρα του, Σταυρούλα Πλουμιδάκη - Μητσοτάκη. Σύντομα στην περιοχή ξεκίνησαν εργασίες ανάπλασης, τις οποίες ο ίδιος σχεδίαζε προσεκτικά και επιτηρούσε στενά.
argoulides5
(Πηγή: zarpanews.gr)


3 copy copy


2 copy


6 copy copy


8 copy copy copy copy copy

7 copy copy


Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Η συνέντευξη που παραχώρησε με τον όρο να προβληθεί μετά το θάνατό του
Η συγκλονιστική φωτογραφία: Ο πιστός φύλακας του Μητσοτάκη ως το τέλος 

Στην κρητική γη αναπαύεται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

 

Στο κοιμητήριο του Αργουλιδέ στο Ακρωτήρι, δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρίκα, αναπαύεται από σήμερα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η ταφή του έγινε μέσα σε κλίμα γενικού πένθους, οδύνης και συγκίνησης.
Στον χώρο του κοιμητηρίου μπήκαν μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, τα μέλη του κλήρου της Εκκλησίας της Κρήτης, με επικεφαλής τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, στενοί συνεργάτες και φίλοι της οικογένειας, πολιτικά πρόσωπα και εκπρόσωποι των αρχών, ενώ πολλοί πολίτες βρισκόταν σε κοντινά σημεία.
Στο κοιμητήριο τελέστηκε τρισάγιο, ενώ με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτισαν τον πατέρα τους τα παιδιά του, Κυριάκος, Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κατερίνα, καθώς και τα εγγόνια του.
klntnmi2
Την ώρα που η γη της Κρήτης δεχόταν για πάντα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στρατιωτικά αγήματα και των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό τους ήχους της μπάντας του Ναυτικού, απέδιδαν τιμές, ενώ Ριζίτες με πένθιμη ενδυμασία, τραγουδούσαν το αγαπημένο του ριζίτικο τραγούδι, «σε ψηλό βουνό σε ριζιμιό χαράκι κάθεται ένας αετός» καθώς και το ριζίτικο «ο αετός και αν πληγωθεί».
Με μαντινάδες και κρητική λύρα είπαν το τελευταίο αντίο στον εκλιπόντα οι κρητικοί καλλιτέχνες Μανώλης Κονταρός και Νίκος Ζωιδάκης.
klntnmi3
«Σήκω επάνω αρχηγέ που πάς αυτή την ώρα» τραγούδησαν εν μέσω χειροκροτημάτων οι δύο καλλιτέχνες, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Κατά την ώρα της ταφής άνδρες της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών έριξαν ριπές.
klntnmi4
Πάνω στο φέρετρο, ένα από τα εγγόνια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη άφησε μια κρητική κατσούνα, ενώ οι παριστάμενοι τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο.
Την ελληνική σημαία με την οποία ήταν σκεπασμένο το φέρετρο παρέδωσε στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, αξιωματικός του στρατού, ενώ τα παράσημα του εκλιπόντα παραδόθηκαν στην κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη.
Φωνάζοντας «αθάνατος» και πετώντας λουλούδια στον τάφο, οι παριστάμενοι αποχαιρέτισαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
klntnmi5
Η σορός του μεταφέρθηκε στο κοιμητήριο από τον ναό της Αγίας Μαγδαληνής, όπου και είχε εκτεθεί από το βράδυ της Τετάρτης σε λαϊκό προσκύνημα.
Το φέρετρο τοποθετήθηκε πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου και μέσω των οδών Σκρά και Ακρωτηρίου κατευθύνθηκε με τιμητική πομπή στρατιωτικού αγήματος και βρακοφόρων προς το κοιμητήριο.
Σε πολλά σημεία της διαδρομής υπήρχαν πολίτες που χειροκροτούσαν, φωνάζοντας «αθάνατος» και το όνομα του εκλιπόντος.
 
...ΚωνσταντινοΣ ΜητσοτακηΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...