Συμφωνία στο Eurogroup για εκταμίευση 8,5 δισ. ευρώ και παραμονή του ΔΝΤ (upd+video)

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες Γιώργος Συριόπουλος, το Eurogroup μόλις τελείωσε με συμφωνία για εκταμίευση 8,5 δισ. ευρώ. Το ΔΝΤ θα παραμείνει μέχρι να αποφασίσει το ΔΣ του για το πότε θα συμβάλει και χρηματοδοτικά. Παγιοποιείται το πλεόνασμα έως 2% από το 2022 και μετά έως το 2060. Η επιμήκυνση των ωριμάνσεων των δανείων θα είναι μεταξύ 0 και 15 χρόνια.

Ντάισελμπλουμ: «Οι ελληνικες αρχές δεσμεύτηκαν να εχουν πλεόνασμα 3,5% έως το 2022. Το Eurogroup υπογράμμισε τα μεσοπρόθεσμα μέτρα χρέους και αυτά να προσδιοριστούν στο τέλος του προγράμματος. Είμιαστε έτοιμοι να σκεφτούμε παράταση των ωριμάνσεων έως 15 έτη. Επιπλέον είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε οργανισμό νέας προσαρμογής στην ανάπτυξη. Με λίγα λόγια με περισσότερη ανάπτυξη ταχύτερη αποπληρωμή δανείων εάν είναι λιγότερη περαιτέρω παράταση για την αποπληρωμή«.
Μοσκοβισί: «Μετά από πολλούς μήνες συζητήσεων καταφέραμε να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Είναι μια επιτυχία γιατί όλοι αποφάσισαν με υπευθυνότητα. Η ανάπτυξη θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα εφεξής. Ένα βήμα προς το μέλλον αρκετά σημαντικό που προκαλεί ελπίδα για την Ελλάδα για τον ελληνικό λαό και την ευρωζώνη».
Ρέγκλινγκ: «Είναι άκρως εντυπωσιακό που η Ελλάδα τον προηγούμενο χρόνο είχε πλεόνασμα. Θα υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια για τα μέτρα του χρέους που ίσως εφαρμοστούν στο τέλος του προγράμματος. Συμφωνήθηκε ότι η δόση θα ανέλθει σε 8,5 εκ ευρώ που θα καλύψει τις τρέχουσες αποπληρωμές του χρέους και για τις υποχρεώσεις των επόμενων τριών μηνών».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...