Η Ύδρα τιμά τον ονειροπόλο Λέοναρντ Κοέν (foto-video )

Διήμερο αφιέρωμα στη μνήμη του Λέοναρντ Κοέν οργανώνει το νησί που τόσο αγάπησε.

Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουνίου, ο δήμος της Ύδρας διοργανώνει διήμερο αφιέρωμα στη μνήμη του Λέοναρντ Κοέν. Το νησί που τόσο αγάπησε ο μεγάλος τραγουδοποιός θα δώσει το όνομα «Λέοναρντ Κοέν» στο δρόμο έξω από το σπίτι που έζησε και έγραψε πολλά από τα έργα του. Επίσης, στη μνήμη του θα αποκαλυφθεί ένα πέτρινο κάθισμα, δωρεά του Διεθνούς Φόρουμ Φίλων του καλλιτέχνη στο δήμο της Ύδρας.



Ο Λέοναρντ Κοέν, έζησε επτά χρόνια με τη σύντροφό του Μάριαν Ιλέν στο παραδοσιακό σπίτι που αγόρασε στο νησί και εκεί και έγραψε μερικά από τα σημαντικότερα έργα του. Όλοι στην Ύδρα τον φώναζαν Λεονάρδο. Ήταν χαμηλών τόνων και διέθετε λεπτό χιούμορ. Μιλούσε - όπως λένε οι ντόπιοι - με έξυπνο τρόπο για τα πιο απλά, καθημερινά πράγματα.







 Το σπίτι στο νησί το αγόρασε 1.500 δολάρια, χρησιμοποιώντας κάποια χρήματα που του είχε αφήσει κληρονομιά η γιαγιά του. Όπως δήλωσε αργότερα, αυτή ήταν η πιο έξυπνη απόφαση που πήρε ποτέ στη ζωή του. Στην Ύδρα, ο Κοέν ανακάλυψε τον ελληνικό τρόπο ζωής, και για τη Μάριαν έγραψε τα τραγούδια «So Long, Marianne» και «Bird on the Wire».

Εκτός από την ονοματοδοσία δρόμου και τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού, ο δήμος έχει οργανώσει συναυλία - αφιέρωμα στο έργο του μεγάλου συγγραφέα, ποιητή και τραγουδιστή-τραγουδοποιού Λέοναρντ Κοέν (1934-2016). Στο λιμάνι της Ύδρας, το Σάββατο στις 10 Ιουνίου, η τραγουδίστρια της τζαζ Τέρη Βακιρτζόγλου συνοδεία των: Θοδωρή Κότσυφα (κιθάρα), Ντίνο Μάνο (μπάσο), Βασίλη Ποδαρά (ντραμς), θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Κοέν, καθώς και δική τους πρωτότυπη μουσική από το επερχόμενο άλμπουμ τους «Qualia».

Χριστίνα Ράγκου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...