Το μέρος της Ελλάδας που μάγεψε τους New York Times

Οι έμπειροι και πολυταξιδεμένοι συντάκτες των New York Times έβαλαν στο μικροσκόπιο ποτάμια, λίμνες και παραθαλάσσιες περιοχές της Ευρώπης και δημιούργησαν μια λίστα με τα αγαπημένα τους μέρη δίπλα στο νερό.
Συνολικά δέκα μέρη σε ευρωπαϊκούς προορισμούς -από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Νορβηγία- συμπεριλήφθηκαν στο δημοσίευμα της εφημερίδας. Ανάμεσα τους συναντάμε και ένα ελληνικό νησί που ξεχωρίζει για την όμορφη ακτογραμμή του αλλά και για τις ιαματικές πηγές του.


Brighton
Η Προβλήτα του Brighton στη νότια ακτή της Αγγλίας
Στην πρώτη θέση, λοιπόν, συναντάμε την Προβλήτα του Brighton στη νότια ακτή της Αγγλίας, ενώ ακολουθούν το Εθνικό Πάρκο λίμνης Πλίτβιτσε στην κεντρική Κροατία, η Ουτρέχτη της Ολλανδίας και το Πάρκο Μπιτ Σομόν (Buttes-Chaumont) στο Παρίσι.

Plitvice_Lakes_Croatia
Παραδεισένιο τοπίο στο Εθνικό Πάρκο λίμνης Πλίτβιτσε στην Κροατία
Η πεντάδα ολοκληρώνεται με ένα νησί του Αιγαίου που κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των ταξιδιωτικών συντακτών των New York Times και να συμπεριληφθεί ανάμεσα στα 10 αγαπημένα τους μέρη δίπλα σε ποταμούς, λίμνες και ακτές.

Utrecht
Γραφικό κανάλι στην Ουτρέχτη
Από μια τέτοια λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Cinque Terre της Ιταλικής Ριβιέρας, αλλά και τα σπάνιας ομορφιάς φιορδ στο Μπέργκεν της Νορβηγίας.
.

Γραφικό κανάλι στην Ουτρέχτη

Στην πέμπτη θέση της λίστας βρίσκουμε τη Λέσβο και πιο συγκεκριμένα τα ιαματικά λουτρά της Εφταλούς. Η Λέσβος, ως ηφαιστιογενές νησί, έχει αρκετές ιαματικές πηγές, αλλά η Εφταλού ξεχωρίζει, σύμφωνα με τον συντάκτη των New York Times, καθώς κατέχει μια μοναδική θέση δίπλα σε μια ήσυχη παραλία με βότσαλα που έχουν σμιλευτεί από αέρα και λάβα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «το να βυθίσεις το δάχτυλο του ποδιού στου στις θερμές πηγές της Εφταλούς στο βόρειο άκρο της Λέσβου μπορεί φανεί σαν ένα ταξίδι στην αιωνιότητα». Η θερμοκρασία στα λουτρά φτάνει μέχρι και τους 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ έξω από την πόρτα ακριβώς βρίσκονται τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου για να δροσίζουν τους επισκέπτες. Δίπλα στις δημοτικές λουτρικές εγκαταστάσεις υπάρχει ένα ιδιωτικό κτήριο που προσφέρει ατομικές μπανιέρες και μασάζ. Το ζεστό νερό που αναβλύζει περιέχει χλώριο και νάτριο και προσφέρεται για θεραπεία ρευματισμών, αρθρίτιδων και αρτηριοσκλήρωσης.

Η Εφταλού βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από τον παραδοσιακό οικισμό του Μόλυβου στα βόρεια του νησιού και είναι εύκολα προσβάσιμη. Έχει πολλές ερημικές παραλίες, όμορφες ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα και ξενοδοχειακές μονάδες σε κοντινή απόσταση.

Μάλιστα, ο συντάκτης προτρέπει τους αναγνώστες, όταν ολοκληρώσουν τη φροντίδα του εαυτού τους, να επισκεφθούν την παραλία Χρυσή Ακτή, τα κύματα της οποίας θα τους βοηθήσουν να απολαύσουν έναν σύντομο υπνάκο, αν δεν κάνουν ψαροντούφεκο.

Δείτε τη λίστα αναλυτικά

1. Προβλήτα του Brighton

2. Εθνικό Πάρκο λίμνης Πλίτβιτσε

3. Ουτρέχτη

4.Πάρκο Μπιτ Σομόν, Παρίσι

5. Ιαματικές πηγές Εφταλούς και Χρυσή Ακτή, Λέσβος

6. Έλβας ποταμός, Αμβούργο

7. Φιορδ, Μπέργκεν

8. Μολδάβας ποταμός, Πράγα

9. Cinque Terre

10. Centro Botín, Σανταντέρ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...