Η «νέα εποχή» του εμβληματικού μπαρ της Κέρκυρας Πηγή: www.greekguide.com

Φωτογραφίες: Νάντια Μασσαχού

Όταν πρωτολειτούργησε (με την υπάρχουσα ιδιοκτησία) το 2009, αποτέλεσε το «θέμα συζήτησης» των ντόπιων. Όλοι έδιναν ραντεβού στο νέο café bar της πόλης που ανέβασε ξεκάθαρα των πήχη του νησιού και γοήτευσε όσους αναζητούν στέκια με προσωπικότητα.


Το μπαρ, που τότε, στις 12 τα μεσάνυχτα έδινε το σύνθημα ότι κλείνει, με την ιδιοκτήτριά του, Μαρία Τσονά, να βγαίνει έξω χτυπώντας το χαρακτηριστικό κουδουνάκι, μπορεί πλέον να μένει ανοιχτό και μετά τα μεσάνυχτα αλλά παρέμεινε απόλυτα  πιστό στην αισθητική και τον πρωταρχικό του σκοπό να κάνει το κοινό του να χαλαρώνει και να περνάει όμορφα.
Η ιστορία του λοιπόν, έως σήμερα αποδεικνύει πως «θέμα συζήτησης» συνεχίζει να αποτελεί, κι όχι μόνο για τους Κερκυραίους αλλά και όσους το ανακαλύπτουν και το συμπεριλαμβάνουν αυτόματα στα αγαπημένα τους. Ακόμη και οι (πιο ψαγμένοι) επισκέπτες που σχεδιάζουν το ταξίδι τους με προορισμό την Κέρκυρα, γνωρίζουν -το πιο πιθανό είναι- το Bristol ως κρυφό θησαυρό που πρέπει να επισκεφτούν, πριν καν έρθουν στο νησί.

Φέτος, είναι μία ιδιαίτερη χρονιά για το αγαπημένο cafe bar, μιας και ανακαινίσθηκε πλήρως αποδεικνύοντας πως οτιδήποτε διαθέτει έντονη προσωπικότητα δεν φοβάται τις αλλαγές. Το παρελθόν του θυμίζουν η εντυπωσιακή μηχανή καφέ που αποτελεί και σήμα κατατεθέν του και οι άπειρες λάμπες πάνω από το μπαρ. Η νέα εποχή, δίνει το στίγμα της με τους καθρέφτες στην μια πλευρά του μαγαζιού να δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος έχει μεγαλώσει, το βεραμάν στους τοίχους, τα διάφορα διακοσμητικά όπως οι εντυπωσιακές φωτογραφίες και το εκστατικό κόκκινο στο διάδρομο και τα WC. Αξίζει να σημειωθεί πως την διακόσμηση του χώρου επιμελήθηκε για ακόμη μια φορά ο δημιουργικά ανήσυχος, Διονύσης Δημουλίτσας.

Ως προς το τί θα σας φέρνει εδώ εκτός των παραπάνω, το Bristol, σας περιμένει από νωρίς το πρωί για καφέ και δίνει εξτρά νόημα στην ημέρα σας με κρασιά, χυμούς, cocktails και ποτά που σας κρατούν συντροφιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Στα συν του, πάντα, οι μουσικές του επιλογές, τα events και η άμεση εξυπηρέτηση.
Άλλωστε αρκούν λίγα λεπτά για να καταλάβετε πως δεν πρόκειται για ακόμα ένα café μπαρ. Αποτελεί κατηγορία από μόνο του. Σας έχει τύχει σίγουρα, να είστε ταξιδιώτες κάπου και ξαφνικά εκεί που δεν το περιμένετε να δείτε μπροστά σας «κάτι» που θα κάνει το βλέμμα σας να αστράψει. Αυτό ακριβώς σου προκαλεί το συγκεκριμένο μέρος. Με μόνη διαφορά ότι στο προκαλεί ακόμη κι όταν δεν το βλέπεις για πρώτη φορά.

Πληροφορίες

Ευγενίου Βουλγάρεως 49, Παλιά Πόλη, Κέρκυρα
τηλ. 6936 660101
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...