Της ΜΟΔας τα μικροπολιτικά παιχνίδια – O Πατούλης τι λέει;

Εμφύλιος πόλεμος μαθαίνουμε ξέσπασε στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.) με αφορμή την ανακοίνωση της πλειοψηφίας του  δ.σ. του σωματείου εργαζομένων, εναντίον του Υπουργείου Οικονομίας. Εργαζόμενοι, ετοιμάζουν ανακοίνωση-απάντηση μετά την πρωτοφανή όπως τη χαρακτηρίζουν απόφαση του δ.σ. να στραφεί, επί της ουσίας, εναντίον άλλων εργαζομένων.

Για την ιστορία, σύμφωνα με  Δελτίο Τύπου που δόθηκε προχτές στη δημοσιότητα, το δ.σ. του σωματείου εργαζομένων στη ΜΟΔ Α.Ε., επιτίθεται στο Υπουργείο Οικονομίας, υποστηρίζοντας ψευδώς, ότι με απόφασή του εκχωρεί  αρμοδιότητες των στελεχών της σε ιδιώτες.
Η αλήθεια είναι, ότι το Υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε τη δημιουργία Δικτύου Υποστήριξης των Δήμων όλης της χώρας, προκειμένου να ανταποκρίνονται έγκαιρα και αποτελεσματικά, στις απαιτήσεις των προσκλήσεων του νέου ΕΣΠΑ για την υλοποίηση περιβαλλοντικών έργων. Το συντονισμό  του Δικτύου θα αναλάβει η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.), η οποία παρεμπιπτόντως,  έχει την ίδια νομική υπόσταση με τη ΜΟΔ Α.Ε.Δηλαδή, το Υπουργείο ανέθεσε τη δουλειά για μια υπόθεση που αφορά τους ΟΤΑ, στην εταιρεία που ανήκει στους ΟΤΑ!
Αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε σε κάποιους από του εργαζόμενους στη ΜΟΔ Α.Ε.για ευνόητους λόγους και θεώρησαν πως βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να παίξουν μικροπολιτικά παιχνίδια…
Έχει ενδιαφέρον πάντως, ότι αυτοί που πριν από 6-7 χρόνια με δημοσιεύματα υποστήριζαν ότι πρέπει να κλείσει η «αμαρτωλή» ΜΟΔ, έσπευσαν τώρα να υιοθετήσουν άκριτα τις ανυπόστατες καταγγελίες. Όπως έχει ενδιαφέρον και η σιωπή, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, του λαλίστατου κατά τα άλλα πρόεδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη. Παρότι η ΚΕΔΕ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της ΕΕΤΑΑ Α.Ε.!
Ιδιοτέλειες  και μικροπολιτικές σκοπιμότητες…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...