Να γιατί 'πνίγηκε' η Μάνδρα

Η ομάδα έρευνας, μελέτης και εξερεύνησης "Γεωμυθική" έδειξε με τέσσερις κινήσεις, τι έγινε στη Μάνδρα. Κατέληξε στο "οι επιλογές μας σκοτώνουν. Ας κάνουμε τις σωστές"
Η "Γεωμυθική" είναι ανεξάρτητη ομάδα έρευνας, μελέτης και εξερεύνησης, που ασχολείται από το 2007 με τις λεγόμενες Γεωεπιστήμες. Στο blog που διατηρεί στο Internet (geomythiki.blogspot.gr) βρήκαμε τον πιο απλό τρόπο από όσους κυκλοφόρησαν, για να σας δείξουμε τι ακριβώς έγινε στη Μάνδρα.


"Αυτήν την στιγμή, η Δυτική Αττική  με επίκεντρο την περιοχή της Μάνδρας ζει έναν εφιάλτη. Έναν εφιάλτη που οφείλεται ξεκάθαρα σε 3 παράγοντες:
- Στην ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των αρμόδιων τοπικών φορέων να αντιμετωπίσουν σοβαρά το πλημμυρικό θέμα της περιοχής,
- Στην ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ της εκάστοτε Περιφερειακής πλειοψηφίας να αντιμετωπίσει το θέμα των ρευμάτων ορθολογικά και όχι εργολαβικά,
- Στην ΕΠΙΛΟΓΗ της εκάστοτε Κυβέρνησης να αντιμετωπίζει διαχρονικά το θέμα των πλημμυρών, με βάση το οικονομικό όφελος των μελών, συνδρομητών και φίλων της.
Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε στα νέα της σημερινής μαύρης Τετάρτης, είναι η οπτικοποίηση των αποτελεσμάτων των πιο πάνω παραγόντων: της ανικανότητας, της αδιαφορίας και της επιλογής αυτής της πορείας:

Αυτή είναι στην πραγματικότητα οι "δρόμοι" του νερού στην ευρύτερη περιοχή:

Στον παραπάνω χάρτη, με ΠΡΑΣΙΝΟ έχουμε σημειώσει, για να ξεχωρίζει, τον Ελευσινιακό Κηφισό, ο οποίος πηγάζει από την Βοιωτία και με ΓΑΛΑΖΙΟ το τεχνητό αυλάκι της ΕΥΔΑΠ, για την μεταφορά του νερού από την τεχνητή λίμνη του Μόρνου -βρίσκεται περίπου στο κέντρο του νομού Φωκίδας. Ο Ελευσινιακός Κηφισός ή αλλιώς Σαρανταπόταμος συγκεντρώνει το σύνολο σχεδόν των υδάτων της περιοχής και αυτά εκβάλουν στον ομώνυμο κόλπο.
Τα νερά τώρα που πέφτουν στα βορειοδυτικά βουνά της περιοχής μέσα από ένα δίκτυο ρεμάτων (Λυκόρρεμα, Εκκλόρεμα, Μικρό Κατερίνι, Αγίας Αικατερίνης, Λούτσας), αν δεν είχαν μπαζωθεί θα εξέβαλαν τα νερά τους στην δυτική πλευρά του Ελευσινιακού κόλπου, οποία σήμερα έχει το άνοιγμα των 8 μέτρων περίπου:

Κλείνουμε με 2 ευχές: Μακάρι να αλλάξουν μυαλά αυτοί που πρέπει. Μακάρι να μην δούμε άλλους νεκρούς από τις επιλογές τους.
Το νερό δίνει ζωή. Το νερό δενπαίρνει ζωές. Οι επιλογές μας σκοτώνουν. Ας κάνουμε τις σωστές.

Λίγα λόγια για την ομάδα

Όπως αναφέρει στην επίσημη σελίδα της "Γεωμυθικής", στο Facebook "η ιδέα της δημιουργίας μιας ανεξάρτητης ομάδας που θα ασχολείται με τις λεγόμενες Γεωεπιστήμες έρχεται σαν συνέπεια της έλλειψης μελετών, υπηρεσιών, βιβλιοθήκης, εργαλείων και κυρίως εργασίας πεδίου σε επίπεδο επιστημονικό/ερευνητικό σε πρωτότυπες θεωρίες ή υλοποιήσεις μεθόδων και οργάνων στον τομέα των επιστημών της Γαίας'.
Λέγοντας Γεωεπιστήμες αναφερόμαστε σε όλες τις επιστήμες που έχουν ως άμεση η έμμεση ενασχόληση με την Γαία (Γεωγραφία, Γεωμετρία, Γεωδαισία (Ανώτερη, Θαλάσσια, Υπόγεια, Δορυφορική, Αστέρων), Γεωλογία, Γεωφυσική, Γεωχημεία, Γεωυδραυλική, Γεωθερμία, Γεωχρονολόγηση, Γεωτεχνολογίες, Γεωπληροφορική, Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, Γεωστατιστική, Τηλεπισκόπηση, Φωτογραμμετρία, Ωκεανογραφία, Σεισμολογία, Σπηλαιολογία, Περιβαλλοντικές επιστήμες).
Για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων χρησιμοποιούνται τεχνολογίες πληροφορικής, πρωτοπόρες μαθηματικές εφαρμογές, σύγχρονες επιστημονικές θεωρίες και φυσικά εργασίες πεδίου.
Η ΓΕΩΜΥΘΙΚΗ δεν σκοπεύει να μείνει στο αυστηρά (δογματικό) επιστημονικό αντικείμενο, αλλά θα προχωρήσει και σε θέματα που δεν ακουμπάει η σύγχρονη καθεστηκυία τάξη των επιστημών της Γαίας. Ένα τέτοιο πεδίο ενασχόλησης είναι οι Μύθοι, οι Λόγοι και οι Παραδόσεις των ανθρώπων και των λαών που αφορούν την Γαία, καθώς και ο αποσυμβολισμός τους στα πλαίσια των γεωεπιστημών.
H ΓΕΩΜΥΘΙΚΗ όπως είναι πλέον το όνομα της ομάδας συνάδει με τις αρχές της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Αρμονίας. Πεποίθηση μας είναι πως δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος αν το κίνητρο δεν είναι ο Έρωτας προς το αντικείμενο ενασχόλησης. Κάθε ένας που δηλώνει ερωτευμένος με κάτι προσπαθώντας να το κατανοήσει και να προσεγγίσει την αλήθεια του είναι εν δυνάμει μέλος της ΓΕΩΜΥΘΙΚΗΣ.
Η ΓΕΩΜΥΘΙΚΗ στεγάζει ανθρώπους με τα ίδια κίνητρα και όχι κατ ανάγκη με τα ίδια εργαλεία.
Η ΓΕΩΜΥΘΙΚΗ είναι ένα καράβι, με πλήρωμα ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους με πλοηγούς τον Νού και την Ψυχή και αρμενίζει σε αυτή τη γωνιά του κόσμου προσπαθώντας να ανακαλύψει κομμάτια αλήθειας. Η Ιθάκη μας είναι η Ηδονή της Εξερεύνησης και της Ανακάλυψης.
Καλό μας ταξίδι!".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...