Αφρίν: Οι Κούρδοι ανατινάζουν τουρκικά «Λέοπαρντ»... με αντιαρματικά όπλα σοβιετικής κατασκευής [Βίντεο]

Σε φιάσκο παραπέμπει η χρήση γερμανικών τανκ τύπου «Λέποπαρντ» από τον τουρκικό στρατό στην εισβολή τους στον κουρδικό θύλακα της συριακής Αφρίν, αφού, οι Κούρδοι καταστρέφουν τα υπερσύγχρονα άρματα μάχης… με αντιαρματικούς πυραύλους σοβιετικής κατασκευής.
Οι προειδοποιήσεις των Ρώσων ειδικών ότι το πολυδιαφημισμένο άρμα έχει θανάσιμα ελαττώματα επιβεβαιώνονται στην Αφρίν, αφού τα πυρομαχικά του είναι αποθηκευμένα στο μπροστινό αριστερό σημείο με αδύναμη
θωράκιση και στις δύο πλευρές. Οι Κούρδοι μαχητές YPG φαίνεται ότι γνωρίζουν πολύ καλά αυτήνν την «Αχίλλειο πτέρνα» των «Λέοπαρντ» έχοντας καταστρέψει αρκετά.


Οι ειδικοί αναφέρουν πως τα πρώτα δείγματα αυτής της αδυναμίας φάνηκαν στα άρματα που έχασε ο τουρκικός στρατός πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος στην Αλ Μπάμπ τον Δεκέμβριο του 2016. Οι Ρώσοι θεωρούν πως τα άρματα κοντά στο Αφρίν χτυπήθηκαν από αντιαρματικό πύραυλο Fagot που σχεδιάστηκε από τους σοβιετικούς στις αρχές της δεκαετίας του 1970 μια δεκαετία πριν την εμφάνιση των Leopard-2. Οι πύραυλοι Fagot χρησιμοποιούνται ακόμα από τουλάχιστον 30 χώρες.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...