Γεωργιάδη ωρυόμενος: Σκευωρία το σκάνδαλο Novartis, στημένοι οι μάρτυρες

Ο αντίπροεδρος της ΝΔ και εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Novartis Άδωνις Γεωγιάδης από το βήμα της Βουλής απέρριψε όλες τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων
«Δεν είναι μία ευχάριστη ημέρα για εμένα σήμερα. Η φασαρία μου αρέσει και δεν την έχω αρνηθεί ποτέ. Αντιλαμβάνομαι ότι στο χώρο της πλειοψηφίας δεν έχω πολλές συμπάθειες. Ας ακούσουν αυτά που έχω να πω με εμπιστοσύνη και να βγάλουν από επάνω μου όλη αυτή τη συκοφαντία», είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή,
όπου διεξάγεται η συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής σχετικά με το σκάνδαλο Novartis.


Στην ομιλία του, που ήταν σε υψηλούς τόνους και σε πολλές περιπτώσεις εκτός ορίων, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε την αθωότητά του και έκανε λόγο για σκευωρία και στημένους ψευδομάρτυρες.
Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ , που εμπλέκεται ως πρώην υπουργός Υγείας την περίοδο 6/2012 – 6/2014 και σύμφωνα με καταθέσεις των μαρτύρων δέχτηκε χρήματα από τον αντιπρόεδρο της Novartis Κ. Φρουζή, εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε ως «κεντρικό πρόσωπο της σκευωρίας»
Επιθέσεις όμως εξαπέλυσε και στο σύνολο της κυβέρνησης υποστηρίζοντας πως «έχουμε μία προδικασία που δεν τηρήθηκε, έχουμε το μισό υπουργικό συμβούλιο που την έχει προαναγγείλει ενώ οι μάρτυρες είναι προστατευόμενοι για να μην διαρρεύσει τίποτα».
«Είναι σκευωρία για έναν απλό λόγο, ας υποτεθεί ότι μάρτυρες που δεν ξέρατε καθόλου πήγαν και κατέθεσαν κατά πολιτικών και πρώην πρωθυπουργών. Το πρώτο που θα κοίταζε κανείς θα ήταν η προ διαδικασία» τόνισε για να συνεχίσει «πώς εξηγείτε κ. Υπουργέ της Δικαιοσύνης ότι 10 μέρες πριν έρθει η δικογραφία της Novartis ο υπουργός Άμυνας γνώριζε; Τα υπονοούμενα του κ. Πολάκη καιρό πριν;».
Η επίθεση κατά του Παύλου Πολάκη κορυφώθηκε στο τέλος της ομιλίας του, όταν εν εξάλλω, ανέφερε πως η κ. Παπασπύρου, η γενική επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, έχει στα συρτάρια της το πόρισμα που δείχνει ότι η σύζυγος του κ. Πολάκη ευθύνεται για το θάνατο 4χρονου κοριτσιού στην Κρήτη».
Ο ίδιος απαίτησε να ανοίξει το τηλέφωνο του κ. Παπαγγελόπουλου και «να φανεί πόσες μίλησε με την κ. Τουλουπάκη». Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαντώντας στους ισχυρισμούς Γεωργιάδη τόνισε: «Να ανοίξουν τα τηλέφωνά μου, λοιπόν. Να ανοίξουν κι άλλον τα τηλέφωνα.Το σόου του κ. Γεωργιάδη είναι μόνο για τηλεόραση, δεν θα συμμετέχω σε σόου στη Βουλή».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...